måndag, maj 02, 2016

Expatlife: 1 maj och collegebeslut

Första maj betyder att seniors i high school, eller i varje fall de som sökt till college, ska bestämma sig för var de ska studera. De ska decideoch betala in en deposit.

Många har vetat länge var de ska studera, men en hel del väntar in i det sista med att bestämma sig. Velar fram och tillbaka mellan flera olika college. Av de tre senior cheerleaders i Dotterns cheer squad kommer två att fortsätta med cheer på college, University of Kentucky och Purdue University, det är de två bästa cheerteamen just nu i USA. Bra jobbat av dem!

Så idag var det decision dag på barnens high school. Alla seniors hade tröjor från det college kommer studera på till hösten. Jo, för i barnens skola är det en mycket stor andel som fortsätter direkt till college, inte riktigt alla, men bra nära.

Om ett år hoppas vi att Sonen har bestämt sig och har nån tröja. Många möjligheter finns det.

3 kommentarer:

 1. Spannande framtid framfor er. Kanns som om det ar det vanligaste att alla fortsatter att det ar fa som tar sabbatsar och reser eller jobbar. Kanner ni nagon som ska gora nagot annat mellan high school och collage?

  SvaraRadera
 2. Japp, idag är det dagen. OCH sen kan det ändras då man plockas av ngn väntelista. Som för K. Jag känner flera som tog gap year mellan HS och college, en av Ks vänner for som aupair till Paris i ett år, och en annan av hennes vänner for till NYC och skaffade lite teaterkunskap bakom scenen. Bägge pluggar första året på college nu. Gap year är hyfsat vanligt. OCH smart., tom Malia Obama ska ju ta ett sånt, hihi.
  Men ja. det är verkligen college dagen idag. Såg många collegetröjor på HS.ungarna när jag var ute på min PW denna morgon. STORT! Ja, nästa år är det er tur. KUL!

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag tänkte också på det här med gap year och att Obamas äldsta ska göra det och började fundera hur vanligt det egentligen är. I Sverige, åtminstone förr, var det rätt vanligt tycker jag. tjejer åkte som aupair alt reste, killar gjorde lumpen.

  SvaraRadera