torsdag, december 03, 2015

Svensk filmjölk.

Filmjölk på riktigt. Barnens farmor och farfar hade med sig lite svensk filmjölk när de hälsade på, så jag skulle kunna göra egen filmjölk. Första försöket på den svenska filen misslyckades, tror den stod för varmt. Men andra och nu tredje omgången lyckades. Och det är skillnad på både smaken och konsistensen jämfört med den fil jag gjorde på den amerikanska filen. Nu har vi minsann riktig filmjölk. Hurra!

Julklappar. Svårt svårt svårt att fixa till speciellt Sonen som verkar ha allt. Eller han önskar sig i princip inget. Gahhhh.

Football. Säsongen är över och sista matchen förlorade vårt lag. Trist såklart. Cheer fortsätter dock, laget tränar och i januari är det cheer för basketboll.

Amerikanska vapenlagar. Vansinne. Don´t even get me started...


5 kommentarer:

 1. Vilken lycka med äkta svensk fil. Vad är lagom temperatur? Skulle du kunna sätta ut receptet på bloggen på hur du gör fil. Hur gör man i första början och hur håller man sedan kulturen gående. Intresserad då jag skulle kunna ta med mig lite fil nästa gång jag är i Sverige och sätta igång en sådan kultur.

  Julklappar är aldrig lätt. Synd att ni förlorade men det kanske vänder redan till nästa match i nästa säsong.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka med äkta svensk fil. Vad är lagom temperatur? Skulle du kunna sätta ut receptet på bloggen på hur du gör fil. Hur gör man i första början och hur håller man sedan kulturen gående. Intresserad då jag skulle kunna ta med mig lite fil nästa gång jag är i Sverige och sätta igång en sådan kultur.

  Julklappar är aldrig lätt. Synd att ni förlorade men det kanske vänder redan till nästa match i nästa säsong.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fil kan jag var utan :-) Men glad att du till sist fick tag på en bra kultur!!! Minns ju hur du försökte.
  Svårt med julklappar är det, ja.
  Vapenlagarna, ja...det hemska är att de aldrig kommer att ske ngn förändring där.

  SvaraRadera
 4. Håller med Desiree, recept och goda råd önskas. Kan ju faktiskt få hit svensk fil vid tre olika tillfällen innan jul. Hur mycket behövs?

  Dom stora pojkarna är svår när det gäller klappar. Jag har köpt ett Cape Town edition Monopol spel till 19-åringen! Perfekt nu när han bor i Sverige! Då kan han och polarna spela och han kan minnas och sakna ;)

  SvaraRadera
 5. Det brukar ibland vara knepigt länka utan att fastna i filtret men jag provar. Den här filmjölken är riktigt god, Siggis filmjölk (den heter tom filmjölk på etiketten!), jag hittade den på Whole Foods och gillade den.
  http://siggisdairy.com/products/detail/filmjolk/vanilla/21/#sthash.EYyb7Xkm.dpbs

  SvaraRadera