torsdag, maj 14, 2015

Sköna dagar

Försommar. Det är mina temperaturer nu, 12C imorse när jag tog en sväng till närmsta stranden. Sen blev det bara 22C som mest tror jag, torr luft. Underbart.

Stenskott. Igår fick jag ett stort stenskott mitt på framrutan. Det lät som om en stor ballong smällde i bilen! När jag ringde försäkringsbolaget fick jag veta att det finns en hel avdelning som bara sysslar med bilglas! På måndag kommer en glasfirma och kollar min bil, ingen kostnad för oss när de reparerar.

Rulltårta. Dottern bakade rulltårta medan jag hämtade Sonen som spelade ultimate frisbee några timmar. Hon är så bra på att baka, det är så kul!

School lockdown! I tisdags var det en school lockdown, helt på riktigt! Det var en protest vid en synagoga och polisen och skolorna valde att göra det mest säkra, försätta de tre närmsta skolorna i lockdown. Bland annat den Middle School Dottern går i. Det innebar att alla elever fick skynda till sina klassrum och stanna där med låsta dörrar - lockdown - till allt ansågs ok. Lite otäckt såklart men det var aldrig nåt farligt och eleverna hade skött sig jättebra enligt det email som rektorn skickade ut efteråt.

4 kommentarer:

 1. Underbart väder!!!Bra med försäkringen också. Tror även vi har ngn sådan där bra täckning för just stenskott.
  Läskigt med lockdown!!! Även om man vet varför men det känns obehagligt. Fy! Tur inget hände iallafall.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Lockdown var något vi fick lära oss när vår son gick på internationell skola o Bryssel, där övade de det regelbundet. Men så gick det också barn till div ambassadörer där bla USAs och Israels.
  Tur att försäkring tog skadan och ni slipper betala!

  SvaraRadera
 3. Lockdown trädde i kraft en ggn på Karolinas HS också. Då ngn rånat en bil, och sen hade rånarna flytt igenom en skog här. DÅ var det lockdown i skolan. Minns Karolinas sms till mig, vi har lockdown. Och precis då dundrande en polishelikopter över oss. Jag hann tänka tusen tankar innan jag visste vad det var. Det hade gått lugnt till där också, men visst är det otäckt. Men det har de ju övat sen de gick i ES, de små liven. Stenskott ja, inget kul. Men det är fascinerande att se då de kommer och byter ut vindrutan, schlurrp liksom...
  ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 4. Ajdå, stenskott är inte kul men hoppas du kan få det åtgärdat snabbt både vad gäller försäkring och verkstad. Låte lite läskigt med lockdown men låter som ett väldigt bra beslut som togs. Ha en fin helg.

  SvaraRadera