tisdag, maj 19, 2015

Papaya i smoothien

Mycket mogen papaya hade jag i smoothien som barnen fick imorse: papaya, mango, banan, blodapelsin, kefir och lite chiafrön. Den fick en underbar orange färg.

Sen var jag iväg till IKEA en sväng och där fanns plockgodis. Glada barn här hemma, men de får vänta till helgen: lördagsgodis.

Mindre bra: brände mig på en kastrull, höger pekfinger. Det blev en rejäl blåsa och gjorde ont länge länge, trots att jag hade fingret i vatten trekvart.

Så kan det gå om man inte har full koll i köket. (Alternativet hade varit att tappa kastrullen med kokande vatten på fötterna... Nä inte så bra.)

9 kommentarer:

 1. Det gör så ont att bränna sig! hoppas det känns bättre snart.

  Smoothien ser underbart god ut! Och plockgodis på Ikea...så sugen jag blir nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans vilka blåsor jag fick! Men det är nog bättre imorron

   Radera
 2. Aj och skit med brännblåsor. Men desto roligare med smågodiset på IKEA. Vet inte om det kommit till de bägge Ikeorna vi har här?
  Lika bra som Sockerbit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sockerbit har mer att välja på, men för mig är det närmre med IKEA. Kostade ungefär som Sockerbit dock, tror jag, så inte billigt.

   Radera
 3. Såg din bild på plockgodiset från Ikea på FB. Slog lite hoppfulla volter inombords, förhoppningsvis sprider det sig till alla amerikanska Ikea snabbt nu... Har förstått det som att det ska göra, att det bara är en tidsfråga.

  SvaraRadera
 4. Plockgodis, nu har du min fulla uppmärksamhet! :-)
  Var det på IKEA New Haven?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yep, New Haven har helt ok plockgodis nu!

   Radera
 5. Mums så god den där smoothien ser ut. Papaya tycker jag är supergott. Perfekt tips inför helgen. Ajdå, så synd att du brände dig. Speciellt fingertopparna som är så känsliga och dessutom svårt att skydda från vardagssysslor. Hoppas det läker snabbt och fint. Härligt att även er lokala IKEA också har börjat med plockgodis.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Det gör ju så otroligt ont .. aj aj och hoppas det blir bättre snabbt.
  Åhh IKEA och LÖSGODIS!! cravings. Mysigt med lite extra gott till helgen :)
  Kram

  SvaraRadera