fredag, juni 06, 2014

Ranch dressing

Här kommer receptet på den goda dressingen, det blir en otrolig skillnad mot den man kan köpa färdigblandad på flaska.

Ranch dressing

1 dl majonäs, jag använder alltid Hellmans
1/2 dl grekisk yoghurt
1 dl kefir, enl originalrecept ska det vara buttermilk
1/2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 liten vitlöksklyfta, pressad
ca 1 msk gräslök, finhackad, jag har använt torkad
salt och svartpeppar

Vispa ihop allt. Håller en vecka i kylskåpet.

How easy was that, som Barefoot Contessa brukar säga!

Jag använder inga lightvarianter av majonäs, kefir eller yoghurt, men det kan nog funka också. Den här dressingen är jättegod att ha som dip för grönsaker eller kall sås.

Tips: Buttermilk påminner om filmjölk i smak, men är tunnare i konsistens och mer rinnig, därför funkar det att ta kefir eller varför inte filmjölk istället. Korrekta namnet är cultured buttermilk.

10 kommentarer:

  1. Skulle precis fråga om dressingen!

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. There you go! Varsågod.

      Radera
  2. Toppen! Tack, ska testa imorgon! Nu middag hos Puttronk;)

    SvaraRadera
  3. Måste provas! Älskar Barefoot Contessa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är hon bra! Men det här receptet är faktiskt inte hennes...

      Radera
  4. Tack! Ska provas redan i helgen!
    Och ja... Barefoot Contessa är för härlig, gillar henne och how easy was that är ju en klassisk Barefoot kommentar.

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset! Den ska testas!

    SvaraRadera
  6. 1000-Tack för det! Måste provas! Kanske tom gör den idag! Gott till grillat.

    Buttermilk, vad är det för något? Gräddfil eller gräddmjölk? Kefir är ju också en slags fil! Tar gräddfil istället.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gräddfil är inte rätt konstistens och inte tilltäckligt sur, vanlig filmjölk vore bättre! Buttermilk påminner om filmjölk. Egentligen heter det Cultured buttermilk. Lycka till!

      Radera