måndag, juni 02, 2014

Expatlife: Sommarstressen

Nu kommer den smygande, den sedvanliga sommarstressen.

Först får vi besök här i Connecticut. Sen åker vi på roadtrip i Colorado, Wyoming, Montana och Utah två veckor. Därefter hem och tvätta och packa om och så off till Sverige tre veckor, utan Ironman. Tillbaka till USA i mitten av augusti en vecka innan skolan börjar eftersom Dotterns cheer startar.

Några dagar i skolan och sen iväg till Rio de Janeiro på bröllop.

Tror jag fick med allt.

Det svåra är balansen mellan att resa till Sverige många veckor och vilja se och upptäcka annat också.

Ja, och så det ständiga dåliga samvetet att man inte lyckas träffa alla man borde under Sverigebesöket.

Samtidigt tänker jag på alla dem som inte har möjlighet att resa till Sverige varje år. Som kanske inte har råd, eller inte har tillräckligt med semester.

Så det är en priviligierad sommarstress jag lider av. Nä det är inte det minsta synd om mig. Alls.

7 kommentarer:

 1. Anonym3:11 fm

  Låter som en massa roligt för er!
  Kan förstå stressen dock!
  När jag bodde utomlands kände jag att jag ville ju se andra delar av världen också, men det blev i första hand att vi åkte till Sverige för att hälsa på släkt och då var det en massa press på en att träffa ALLA!

  Hoppas du kan njuta av allt! Roadtrip i USA låter HELT underbart i mina öron, det är min drömresa! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där pressen är jobbig, och man vill som sagt se annat också! Vår roadtrip är en drömresa, ska bli jättekul - i husbil...

   Radera
 2. Ja du har det faktiskt ganska bra som får njuta av allt detta. Låter som en underbar sommar ni har framför er. Blir avis på er road trip till Colorado, Wyoming, Montana. Dessa trakter skulle jag så gärna vilja se. Ja det är svårt med balansen mellan sverige och annat man vill hinna med. VI har valt bort sverige i sommar och sagt att folk får komma hit och hälsa på oss istället. Man vill ju hinna med att upptäcka mycket av allt vackert och underbart som finns här i dessa trakter. Hur löser Ironman sin semester? Antar att han inte får lika många veckor som ni i Sverige. Har han möjlighet att jobba lite hemifrån så att han kan vara i sverige men ändå jobba lite så att han spar semesterdagar?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår road trip är en drömresa, ska bli jättekul!
   Ironmans föräldrar, barnens farföräldrar, kommer hit om några veckor, så de ses i alla fall. Han har lite dryga fyra veckors semester, men det är som sagt mycket man vill se och göra...

   Radera
 3. Sådär är det, mkt får stå tillbaka för att man ska hem till norden varje sommar. Jag vet. Jag vet. Det var på ett sätt mkt intressant och roligt att vara här förra sommaren då K gick på NYU. Att få se så mkt av NE USA, NY state, Mass, Boston, Cape Cod. Underbart!!
  Men iår känns det återigen helt rätt att åka hem.
  Ni har ju mkt inplanerat, även resor i USA. Härligt. Att se mer av USA är nästan det jag vill mest av allt. Just de platser ni ska till, har visserligen varit i Co, men inte i de andra staterna ni ska till. Underbart.
  ja, du är lyckligt lottad som kan göra allt detta på en och samma sommar-
  Juni är en månad som jag knappt kan pussla ihop iår, men det måste gå...

  SvaraRadera
 4. Defintivt, en sommarstress... Samtidigt som du säger, det är egentligen ett angenämt problem... Låter toppen och helt underbart med er roadtrip, perfekt att göra när ni har så stora barn också. Inga problem göra sådana resor.
  Före vi fick barn spenderade vi mycket av semestrarna till att vara kvar i USA, resa mer här. Ja, även med barn har vi hållit oss mest här. Visst, finns fortfarande mycket här i landet jag vill se men ärligt så lockar Europa mest just nu. Hemresor till Norden och i mån av möjlighet mer Europa. Ni fick en rejäl sån dos förstås under Madridåren.
  Vi åker på vår sabbatical leave om dryga veckan. Hjälp!!! Snart alltså. Äckligt mycket kvar att fixa.
  Kommer förresten blogga i sommar, så om du har kvar min bloggadress och är nyfiken, kika gärna in...

  SvaraRadera
 5. Anonym4:05 em

  Jag åker hem till Skåne i början av augusti och jag vägrar flänga runt för att hälsa på folk. Nä, den här gången ska vi njuta av härliga dagar, lite strand om vädret tillåter och någon liten utflykt här och där.

  SvaraRadera