onsdag, mars 01, 2017

Kolasnittar, ja tack

Kolasnittar. Dottern kom hem med kompisen Z och de bakar gärna tillsammans. Så jag föreslog kolasnittar och det fixade de galant. Hur goda som helst!

Att välja klasser. Nu håller Dottern på att välja klasser inför nästa år, Junior year, och vi är hyfsat överens om vad hon borde ta för kurser. Helt klart är att den engelska hon har haft nu de två första åren på high school, English Honors, den går bort. Hon klarar av den men det är en kamp, och allvarligt talat så är det ju samma sak varje år, en massa analyser av böcker, poesi och så en del Shakespeare på det. Nästa år blir det någon annan typ av engelska.

Prata med djuren. Det är ju det man gör, går omkring här hemma och pratar med katterna och valpen. Känns helt ok tills man börjar analysera och ifrågasätta sig själv... Visst förstår de en del, men mycket projicerar man nog också. Jag är ingen Dr Dolittle om man säger så.

6 kommentarer:

 1. Så himla klokt att gå ner ett snäpp för din flicka. Vi gjorde exakt samma sak, skippade IB-matte och gick ner. Det var räddaren det för min K. Hon hade så kämpigt. Sen kollar ju college på allt sånt också, de vill ju att de ska klara av de klasser de tar. Ett C i en AP eller IB ringer inte högt. Desto bättre då med A i en mindre avancerad klass. Du ska se att det blir toppen. Tror också vi bytte ner oss inför jr-året. Då skippade K franskan också, som hon läst sen middle school. Det var också ett svårt ämne för henne, och då var kraven fyllda vad gäller språk. Tror K läste social studies istället och fixade det galant. Jag har en bekant med barn som nu är sr i hs. Det barnet blev i det närmaste tvingad att ta IB i allt. De bytte inte ner sig fastän de skulle ha behövt göra det. Flädrarna vägrade. Så nu i college-tider vet de faktiskt inte om detta barn blir antagen då betygen i IB är så dåliga. Nånstans kommer hen säkert in, men inte blir det ngn stor drömskola. Sorgligt med så envisa fldrar som inte gett med sig trots påtryckning fr skolan. Vet inte vad barnet ville direkt heller.
  ÅÅÅ hade jag djur skulle jag nog prata med dem hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man måste ju utgå från studenten. Sonen är självgående, driven, han vet vad han klarar och det är mycket! Men Dottern är sin egen person, hon har andra styrkor - social förmåga over the top! Det blir nog bra till slut.

   Radera
 2. Dottern bakade kolasnittar förra veckan, hon har en svensk bakbok för barn som hon använder flitigt. Tycker att det är jättekul, hon lär sig svenska traditioner och språket!

  Låter tufft med hetsen i HS, skönt att ha ett tag kvar tills det. Tycker det låter vettigt att inte pressa för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska recept är jättebra!
   Visst är det hets i high school men man måste känna sitt barn också... Sonen är mycket mer stresstålig, dottern stressar för mycket. Svårt.

   Radera
 3. Låter som ett sunt val för er dotter. Hoppas att hon kommer få ett bra år.
  Kul att de bakar, avkopplande och smaskigt!

  SvaraRadera