torsdag, mars 02, 2017

Det kom ett brev.

Det kom ett brev till Sonen idag. Avsändaren var ett universitet. Spännande...

När han äntligen kom hem från träningen stod jag och hoppade och undrade vad det där brevet innehöll. Jepp, ett till ja! Och han är dessutom antagen till skolans Honors College, på sina akademiska meriter, och han har fått ett bra scholarship. Hepp!

Så ikväll har vi firat lite. 

Men väntan fortsätter. I början av april bör vi ha fått svar från alla college. The waiting game is still going on.


10 kommentarer:

 1. Åhh vad roligt och spännande, stort grattis till er alla. En kväll att fira.

  SvaraRadera
 2. Åh, så spännande och vilken underbar start med flera ja redan!!! Klart ni ska fira. Vad jobbigt det vore att börja med nej, nej och en massa nej. Då skulle det bli nervöst även om det sedan trillade in en massa ja och slutade bra ändå. Min bild av din son och din familj överlag är dock att det är så himla duktiga ungar så han kommer komma in på massor av sina val och det här med att även erbjudas scholarship. Wow!!
  Vad innebär det rent konkret, all tuition fees betald eller hur funkar sånt här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alla möjliga sorters varianter på scholarship, från det man brukar kalla full ride (där allt är betalt, housing, mat, och tuition - ganska ovanligt) till ganska små summor. Det här var ett mindre scholarship, halva tuition betald över alla fyra år, så det blir en del pengar trots allt.

   Radera
 3. Grattis! Vet precis hur det känns även om vår sons brev handlar om plats för att doktorera (graduate school) och det roliga är att han också fick brev i går! Precis som hos er väntar vi på fler besked och det finns tydligen en andra omgång, när de som fick ja svarat nej och platserna går vidare. Precis som Anne undrar jag över scholarship!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scholarship kan man söka eller så erbjuder skolan direkt när de antar studenten, det är för att locka elever som verkar bra akademiskt. Sonen är erbjuden scholarship som skulle täcka ungefär halva tuition. Det är prestige att bli antagen till Honors!
   Jo visst blir det en andra omgång, studenter och doktorander tackar nej och så går erbjudandet till någon annan. Spännande för er!!!

   Radera
  2. Och spännande för er också!

   Radera
 4. KUL!! GRATTIS!!! Måste få veta var, så jag mailar dig via FB (nyfiken i en strut).
  Jättekul, vet hur otroligt underbart det KÄNNS!!! K fick också stipendium från skolan hon går på, men inget jättestort. Varje liten dollar hjälper dock när det är out of state. SÅ KUL för er!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns toppen, och Sonen blev glad, han kände sig uppskattad såklart!

   Radera
 5. Grattis, så roligt! Hur många ansökningar skickade han totalt? Att få halva tuitionen är ju superbra, det är ju inte lite pengar det handlar om direkt.

  SvaraRadera
 6. Tack för du berättade lite mer. Oh så spännande, verkligen.
  Halva tuition låter väldigt bra, tycker jag. Vilken ära. Det kan bli rätt mycket pengar. Det kan sluta med riktig beslutsångest det här för sonen och er, när alla besked kommit och det handlar om att ta ställning och välja. Och hur göra med scholarships från någon skola men inget scholarship men väl antagen till en annan. Speciellt om skolorna är lika bra och det på det sättet inte spelar roll, men sonen kanske helst vill gå på skolan han kom in på men utan scholarship. Kommer ni som föräldrar då att ha åsikter och pusha för skolan med scholarship? Ja, det är ju så klart för tidigt börja spekulera en massa om-scnenarion, ni har fortfarande många besked kvar och det kanske blir ett självklart enkelt val i slutändan. Men jag skulle kunna tänka mig, från föräldraögonen, att om skolor akademiskt är jämförbara och utbildningsmässigt spelar det ingen roll så skulle jag vara ganska påstridig att barnet väljer den skolan med halva tuition fees betald. Fast det är klart, den blivande studenten ska ju känna för skolan också, hens utbildning det handlar om och där hen ska spendera flera år så ska så klart vara en skola hen helst vill till. Äsch, du vad svårt det här är. Fortsätt berätta hur det går och blir!

  SvaraRadera