torsdag, april 28, 2016

Inget regn, då får man vattna.

Vattnar. Hoppades lite halvt på regn, helst på natten såklart. Men nu verkar det dröja nån dag så jag fick ta och vattna i trädgården. Vi planterade ju ett gäng träd förra sommaren och de bör vattnas i år också.

Födelsedagar. Om ungefär två veckor har barnen sina födelsedagar, den 12:e och 15:e maj. Dottern har gjort en bra önskelista, men Sonen vet inte alls vad han vill ha. Nu är han ju stor tonåring så pengar funkar ju alltid, men nåt annat vill man ju ge också...

Junior Prom. Lördagen den 14 maj är det Junior Prom och ja, Sonen ska gå. Det var några tjejer som ville att han skulle bjuda dem, och försökte påverka via Dottern, men han har bjudit en av sina bästa tjejkompisar istället. Det blir nog bra.

Kontrakt för prom. För att få köpa biljett till dansen måste eleverna och deras föräldrar skriva på ett kontrakt där studenten lovar att inte dricka alkohol eller använda droger på balen. Om eleven bryter kontraktet kan de bli avstängda från skolan i upp till tio dagar.

Squad goals. Det verkar som om Sonen ska gå på balen med sin vanliga grupp vänner. De är fyra killar och fyra tjejer, alla Juniors. Och de är just bara kompisar. Dottern säger att de är squad goals, alltså ett gäng kompisar som träffas ganska ofta och har kul ihop. Trevliga tonåringar dessutom, och Dottern suckar över att killarna är sååå snygga. Well, hon räknar inte sin bror, han är ju storebror och nä tack, men de andra tydligen.

6 kommentarer:

 1. Regn ja, det har vi nu. OCH det behövs minsann.
  Regnet kanske drar norrut och dumpar över er också. Det har varit en kall och regnig vecka, och det verkar fortsätta ett tag till.
  Kul med prom. Har precis tittar på mina kompisars döttrars promklänningar, så roligt. Ha en fin helg nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju junior prom, så inga långklänningar, men klart alla kommer vara snyggt klädda!

   Radera
 2. Här regnade det i början på veckan men idag är det nog dags att vattna våra små odlingar - vi sådde lite frön för ett par veckor sedan och nu sticker det upp fullt med små gröna blad i krukorna!

  Spännande med prom, låter roligt att gå ett gäng kompisar, lite mindre stress och press än att gå med en dejt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en jättebra lösning att gå med kompisar!

   Radera
 3. Jag ler stort, låter rätt härligt med allt tonårssnack och hur de är i den åldern. Trevligt faktiskt. Igen, du verkar ha så fina kids.
  Intressant det där med kontrakt och prom. Är det din uppfattning det fungerar och att det är helt fritt från alkohol (och droger), eller göms det undan och kidsen partar i smyg? Förresten, när du nu nuddade vid temat. Hur är det med alkohol och ev annat i high school där du bor och i kretsar dina barn rör sig eller dina kompisars. Hur hanteras alkohol och droger, hur ser det ut idag och vad för attityder, approach och hur lära barnen?
  Min enda erfarenhet är ju från evigheter sedan och inte i USA. På min tid var rökning väldigt ovanligt, de få som rökte var "de udda", några få som stod vid rökrutan. Alkohol kom nog inte in i bilden före gymnasiet, men då förekom det helgfester och alkohol var inte svårt få tag på. Droger har jag aldrig sett i de kretsar jag umgicks i. En kompis som bor kvar hemma och har barn i varierande åldrar, säger att det idag gått ner mycket i åldrarna och att det redan på mellanstadiet förekommer. Enrgidrycker som de mindre barnen experimenterar med och hur de som föräldrar förbjudit sina barn att dricka och köpa ut energidrycker. Det här är helt okänt, den här risken (drycken) fanns inte på min tid. Via kompisar hör jag överlag hur även hotet om droger blivit större hemma och hur det inte längre bara är alkohol. Alkohol förstås, fyllor i högstadiet verkar vanliga, av det jag hör via henne och hur de pratar mycket med sina barn om de här sakerna, svårt veta alla gånger vad de gör som hon säger. Svåra saker det här, hur hantera och hur jobba med de här sakerna med barnen. Jag är ju inte där än men en dag kommer det. Nyfiken höra på hur ni hanterar allt det här och hur det ser ut bland kidsen idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket alkohol på fester verkar det som. Sonen och hans kompisar som kallar sig för the sober squad, de dricker inget alls, säger att alla andra dricker. En av hans kompisar var på nån sån fest och blev typ påtvingad en öl, som han sen gick omkring med hela kvällen och låtsades dricka! För att smälta in.
   Det dricks från high school, men då är de ju bara 14, inte så vanligt kanske första året. En hel del marijuana också vad jag förstår.

   Radera