måndag, april 04, 2016

Expatlife: Lärare i svenska

Sen en månad är Dottern hjälplärare på svenska skolan på måndageftermiddagar. Meningen är att hon ska hjälpa till med den yngsta gruppen som består av en ganska stor grupp sex och sjuåringar. Hon läser med dem, övar stavning och leker. Bara på svenska.

Förra gången var läraren för äldsta gruppen, jag tror de är runt elva år gamla, borta och Dottern hoppade in som vikarie. Hon tyckte det var jättekul!

Nästa måndag ska hon vara vikarie för hela den yngsta gruppen, vilket hon ser fram emot. Som hon säger, "barnen verkar tycka det är kul att jag är där, och det är kul att vara uppskattad!"

Jag är så glad att hon ville göra det här, och vi har en baktanke: att det här extrajobbet kan vara bra att ha på ansökan till college. Här är det ju vanligt att tonåringar gör olika typer av community service och sånt för att det kan ge pluspoäng för college. Men vi tyckte att om barnen ska göra något sånt så ska det vara något som utgår från dem själva, som verkar logiskt och där de verkligen genuint kan säga att de faktiskt bidrar med något.

Som lärare i svenska kan Dottern verkligen göra skillnad. Det är en win-win situation. Hoppas vi.

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar grej och kul att din dotter verkligen gillar sin uppgift. Du kan vara superstolt over att hon ar sa duktig pa svenska att hon kan hjalpa till och extra jobba sa har. Toppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon tokgillar det! Nu pratar hon om att hon nog vill bli lärare i framtiden...

   Radera
 2. Vad bra!!! Var ligger svenska skolan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt i vår stad! De träffas en gång i veckan, på måndagar 16.30.

   Radera
 3. Jamen vad BRA!
  Och som du säger, man kan ju absolut tänka krasst på college-ansökningar, detta blir en bra fjäder i hatten där.
  Roligt att hon gillar det hela och att hon är så duktig på svenska. Ja, vad jag är glad att jag varit så konsekvent med svenskan också. Underbart för din dotter!

  SvaraRadera
 4. Vad bra! win-win, definitivt.
  Har förstått det är vanligt vid collegeansökningar man gärna ska ha "en massa annat". Men allt det där känns väldigt främmande och jag är inte alls insatt, kan ingenting. Om jag får göra en ödmjuk önskning, skriv gärna inlägg om det här med att en collegeansökan inte bara är betyg och SAT utan även viktigt med extra saker. Nyfiken :)

  SvaraRadera