torsdag, april 07, 2016

De här två

Tonåringen och katten. De här två trivs verkligen tillsammans. Hon säger att det går extra bra att göra läxor med Zingo i knäet.

Snart Spring break. En vecka kvar till barnens spring break. Vissa ska åka på college tour och vissa ska flyga till Florida...

Delad ledighet. Jo det blir så. Hade planerat roadtrip söderut med hela familjen för att kolla några olika college. Men Dottern var erbjuden att följa med en kompis familj till Florida, så... Känns konstigt, men vi vet att hon är i bra sällskap.

Träffat advokat. Äntligen har vi tagit tag i det där med att upprätta testamente och annat. Det är en del komplikationer som kan inträffa om man inte är amerikanska medborgare. Sånt man måste göra och tala om och nu så!

3 kommentarer:

 1. OJ, vilket sent spring break ni har. Vårt låg alltid i samband med påsken. Ja, när K gick i kommunala skolor vill säga.
  Men, det är ju klart bra att de sprider ut gracerna vad gäller det lovet, precis som alla unis gör. Klassiskt med college tour på SB.
  Vilka skolor ska ni besöka? Nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut med en katt i knät. Låter som en fin spring break för din dotter att få följa med kompis till Florida. Oj att det redan är dags att börja kolla in collages alltså. Tiden går fort. Bra att kolla upp vad som gäller kring testamente. Inte jättekul kanske men så nyttigt. Var på en föreläsning ordnad via SWEA som tog upp detta med vad man bör tänka på om en går bort. Nyttig information. Man kan nämligen välja om man vill tillämpa svensk eller schewisk lagstiftning som svensk medborgare i Schweiz. Men sådant måste man ta tag i innan något händer vilket vi också borde.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Det där med testamente är något som jag haft dåligt samvete över länge, känt pressen vi borde. Jag är inte alls insatt men kan tänka mig att det blir än mer komplicerat om man inte är amerikanska medborgare. Många verkar ha testamente skrivet här, jag vet det var uppe på tapeten i moms club. Min känsla är att det är betydligt mer komplicerad arvsrätt här än i Sverige. Bara att inte ha en bil i bådas namn fick jag nyligen reda på leder till onödiga komplikationer om en dör och den andra hustrun/maken inte står som ägare. Vårdnadshavarfrågorna verkar rätt komplicerade också, har förstått det som att har man familj och minderåriga barn bör man ha testamente om inte för annat så åtminstone för de bitarna. Inte de roligaste sakerna att tänka på. Ditt inlägg känns som en bra påminnelse att det här är nåt vi måste göra också.

  SvaraRadera