torsdag, mars 19, 2015

Alcatraz!

Bokat Alcatraz! Nu har jag bokat båt och tour till Alcatraz i april. Vi ska till Kalifornien på barnens Spring Break, Dottern har aldrig varit där och sist vi var i Los Angeles var när vi hälsade på min lillebror som bodde där några år, vi var där julen 2000. Så vi har massor att se och göra, den veckan tänkte vi oss San Fransisco och Los Angeles. Finns ju en del annat att upptäcka också, det får bli en annan resa.

Apple TV. Har tänkt på det länge men idag gjorde jag slag i saken och köpte Apple TV. Sonen har kopplat in den ikväll. Tänkte att vi enkelt kan utnyttja vårt Netflix-abonnemang via den. (ja ok, det är mest Sonen som tjatat om det här...)

Bakslag. De senaste dagarna har det inte alls varit vår här. Imorron är tydligen "first day of spring" men då ska det snöa på eftermiddan...

Override forms. Det verkar som om lärarna helst rekommenderar sina elever till A-kurser, inte Honors, för första året på High School. Likaså för Sonen som ju kommer vara Junior, som vill ta några AP-kurser - collegenivå - nästa år. Efter att ha pratat med barnen om det här några veckor så har vi nu fyllt i blanketter att vi och barnen vill att de väljer en annan kurs än det lärarna rekommenderat, det kallas "override forms".

5 kommentarer:

 1. Anonym8:09 fm

  Åh, vad roligt med San Francisco!! Det är nog min favoritstad framför alla! Varje gång vi var där (dvs ett par gånger i månaden de senaste åren) kände jag att "Åh, hit skulle jag vilja åka på semester!" Hoppas ni får det riktigt riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli jättekul! Jag bodde i LA 1.5 år som au-pair på 80-talet och reste mycket då, men det var ju ett tag sen...

   Radera
 2. Det snöar här nu. Men det är blött och det försvinner. Men det snöar mkt. Orkar inte bry mig vare sig bu eller bä.
  KUL med Alcatraz, där har jag varit. Är lite insnöad på fängelser övh nu.
  På Netflix finns flera dokumentärer om life behind bars. Jodå, jag tittar. Apple TV är såååå bra. Älskar vår!
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska snöa senare här. Men det kommer ju försvinna snabbt hur det än blir.
   Kalifornien ska bli jättekul!
   Verkar smidigt att gå via Apple TV istället för att koppla in datorn som vi gjort innan.

   Radera
 3. Vi ska också till SFO och LA, fast i juli! Jag och maken åker själva med dottern. Hon har aldrig varit i USA, Sonen är så gammal nu så han får inte följa med och han har varit där flera gånger. Hennes tur nu! Men vi hoppar över Alcatraz. Ska besöka vänner i Berkely och så ser dottern fram emot BEVERLY HILLS!

  SvaraRadera