måndag, mars 09, 2015

Expatlife: Att faktiskt sakna Spanien lite

När vi lämnade Madrid i december 2013 kände jag mig jättefärdig med Spanien. Precis som när vi flyttade från Brasilien, Tjeckien och USA. Men det är lustigt hur tid får en att sakna ändå...

Spansk ost. Finns så mycket god, manchego i Spanien smakar liksom mer.

Kreativa tapas. På några innovativa barer finns tapas i modern tolkning, verkligen gott och kul!

Kindpussar. Något som hänger med sen vår tid i Brasilien, jag tycker kindpussar är enklare än detta eviga kramande som svenskar, och amerikaner!, håller på med.

Spansk musik. Jag har en spellista på Spotify som jag fortfarande spelar flera gånger i veckan.

Zara. Spanska klädföretaget Zara och Zara Home är inte alls lika bra här i USA. Finns ens Zara Home här?

Tidningar. Spanska skvallertidningen Hola! och fantastiska Architectural Digest i den spanska versionen, så olik den amerikanska tidningen.

Europa. Närheten till allt, vi var i Rom, London och Paris, åkte skidor i Österrike och Italien, och såg mycket av Spanien och en del av Portugal.

Utbudet av spanskt vin. Don´t get me started...

6 kommentarer:

 1. Saknad tror jag betyder att man trivts och faktiskt haft det bra. Man lär sig att hitta sina favoriter som man sedan saknar. Närheten till det mesta i Europa är guld värt håller jag helt med om. Det finns en hel del från USA och Alabama jag saknar nu när jag bor i Europa även om jag känner mig supersnöjd över att bo just här och trivs fanatsiskt bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att vi hittat platsen vi trivs bäst på, men man kan ändå sakna...

   Radera
 2. Precis! Att sakna betyder att det var en bra tid. Jag gick omkring i ett halvår efter vår flytt från Bryssel tillbaka till Sverige och led... Tills jag insåg att jag måste tillåta mig att sakna för det var en bra tid! Tänker nog på Bryssel nästan dagligen men vet också att om vi hamnar där igen finns det massor i Sverige jag kommer sakna och tusen saker i Bryssel jag retar mig på!
  Aldrig är man nöjd ;-) Tänk om man kunde plocka ihop det bästa av varje ställe, det vore det ultimata stället att bo på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Intressant ändå hur man efter en tid inser att man trots att man verkligen var färdig med en plats, ändå kan sakna vissa delar!

   Radera
 3. Jag kan förstå det, AM:
  Ni bodde ju och levde där, så visst förstår jag att du saknar. Som Desiree säger, det betyder att man tyckt om det, verkligen levt där, och att det sitter i hjärtat. Fint.
  Ja, jag skulle vilja ha en liten ö i Atlanten där man kunde plocka det bästa av flera världar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om man kunde skapa en sån ö...

   Radera