måndag, mars 30, 2015

Expatlife: Bittra utlandssvenskar

Känns som om de här är en repris, men jag bara måste skriva några rader om bittra utlandssvenskar.

Det finns en sorts utlandssvenskar som spyr galla över Sverige så mycket de kan. De är så bittra att det är komiskt. Som en gammal repad lp-skiva som hängt upp sig.

De senaste dagarna har jag råkat på flera stycken på internet, via olika forum. Egentligen är de ganska tragiska typer. Jag klassar dem som troll, för vad som än diskuteras säger de samma saker. Om och om igen. Vad har hänt dem som gör att de tycker så otroligt illa om Sverige? De bor ju inte där? Varför slösa energi?

Jag kan se både plus och minus med Sverige. Precis som jag kan se att det finns positiva och negativa aspekter med alla länder jag bott i - Brasilien, Tjeckien, Spanien, USA. Det finns inget perfekt land.

Men de där trollen. Trista typer. Verkligen.


10 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med, tyvärr verkar de där trollen finnas överallt. och visst finns det såväl för- som nackdelar med allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar inte troll som går i spinn...

   Radera
 2. Vad tråkigt.... För visst har du rätt, det finns för och nackdelar med alla länder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla trivs någonstans, så är det ju!

   Radera
 3. Eva i Dalarna10:56 fm

  Jag tycker det verkar som om vissa svenskar som flyttat utomlands tycker sig vara lite "finare" än de svenskar som bor i Sverige. Det är nog såna där "troll" som du kallar dem. Men för och nackdelar finns det ju med alla länder som sagt. Jag tycker i allafall att, bofast i Sverige som jag är, det är intressant att läsa om hur ni har det, ni som emigrerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herregud, våra vänner som bor i Sverige har det jättebra, att leva och bo i Sverige är inte direkt nåt "hardship".

   Radera
 4. Visst är det konstigt! Trollen finns överallt tyvärr och ibland gnäller dom även över allt i sitt nya hemland också. Aldrig nöjda helt enkelt!

  SvaraRadera
 5. Ja det ar markligt och trakigt, mest trist for dem sjalva som har sadan negativ installning mot bade Sverige och ibland aven landet de lever I. Sjalvklart finns det for-och nackdelar med bada, att flytta utomlands har fatt mig att verkligen uppskatta vissa saker med Sverige som jag tidigare tagit for givet. Troll ar ett bra ord!

  SvaraRadera
 6. Det där har jag tänkt på då jag läser många bloggare skrivna av svenskar som bor utomlands- helt plötsligt är allt fel med Sverige och svenskarna, alla stereotyper är helt plötligt 100% sanna och allt är så mkt bättre med tex USA (förutom att familjen bor i Sverige då)! Så himla konstigt....ngn fördel måste det väl ändå finnas med alla länder kan man tycka?

  SvaraRadera