tisdag, maj 13, 2014

Nu blommar det!


Nu blommar det för fullt. Faktiskt att en del träd har börjat tappa sina blommor, det som snöar i luften av alla små blomblad från körsbär och äppelträd.

Dottern hade ju sitt kalas redan i fredags och hon var såååå glad efteråt, för det var bästa kalaset nånsin. Tydligen. Jag fick inte planera för mycket, antar att kalas inte får vara för styrda i den här åldern. Men mina förslag att ha chokladprovning och doppa jordgubbar och marshmallows i smält choklad, det gjorde de, och gillade. De var åtta tjejer och ljudnivån var MYCKET hög.

Tacksam att kalaset bara höll på i dryga tre timmar, mina öron hade inte pallat mer.

Igår på själva födelsedagen fick hon en extrapresent, vi flyttade barnens iMac till skrivbordet i hennes rum, den har tidigare stått på ett skrivbord just vid köket. Dessutom bestämde vi att det var bara Dotterns dator, vi andra i familjen har ju egna bärbara, så det var väl inte mer än rätt.

5 kommentarer:

 1. Kul idé med den typen av chokladpprovning och jag förstår att den gick hem!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra ide!! Grattis till dottern!!!

  SvaraRadera
 3. Låter bra. Men visst är det SKÖNT när kalas är överstökade! Kul ide med chokladprovning.
  Fint med egen dator också!

  SvaraRadera
 4. Så vackert med alla träd som blommar nu hos er. Låter gott och roligt med chokladprovningen. Kul att kalaset blev så lyckat på alla sätt. Egen dator kan nog kännas på sin plats och lagom vuxet då man fyllt 13.

  SvaraRadera
 5. Jättebra idéer från din sida, förstår det gick hem hos ett gäng 13-åringar. Gillar!
  Egen dator på rummet förstår jag uppskattades också.
  Förresten, hur gör ni med äldre barn och datorer? Använder ni er av alla de här föräldrakontrollerna/spärrarna och allt vad man nu kan göra för att kolla vad kidsen gör eller blockera vissa saker osv. Hur mycket kontroll har ni som föräldrar över barnens tid vid datorn, vad de gör och hur mycket de får spendera där?
  Jag är bara nyfiken...inte där än men den dagen kommer...de här sakerna är ju ingenting man kan relatera till sin egen uppväxt, inget "sådär gjorde mina föräldrar, det fungerade bra så nu gör vi likadant".

  SvaraRadera