söndag, januari 29, 2012

Segovia, så vackert!




Foton via iPhone

Kom just hem efter en dag i Segovia. Det var kallt och faktiskt att vi såg några snöflingor innan vi åkte hemåt Madrid igen.

Segovia är en såndär riktig spansk charmstad, med en akvedukt från romartiden, stor katedral och ett fantastiskt sagoslott med vallgrav på en kulle.

Kultur och historia så man blir golvad.

Vår mexikanske vän från Miami och Maken hade siktat in sig på en bra restaurang till lunch och vi blev inte besvikna. Kött som var så mört att kyparna skär det med en tallrik.

Not kidding!

5 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Fab!

Så härligt att få uppleva det här. Saknar Europa!

Fourmum sa...

Så vackert!

Desiree sa...

Ser väldigt vackert ut. En riktigt fin gammal medeltida stad. Vilket härligt strålande väder ni ser ut att ha haft också. Det är stor skillnad på hur gammalt saker och ting är i Europa jämfört med USA. Gillar det riktigt gamla som finns här i Europa.
Kram!

Unknown sa...

Så vackert!

Marina sa...

Jag älskar Segovia! Jag äter alltid för mycket där dock. Det finns en jättebra restaurang (utan turister) som heter Maribel dit du ringer och bokar innan och säger till hur mycket spädgris och cordero du vill ha sa fixar de det till dig just innan...inte värmer upp färdiglagat som de gör pa de flesta restaurangerna där. Testa den typiska efterrätten fran Segovia nästa gang: "Ponche Segoviano" (liknar lite princesstarta)...den är jättegod! :-)