måndag, januari 22, 2018

American life: Prom dresses

Promdresses, eller balklänningar. De kan kosta en hel del, men man behöver inte spendera mycket. Dottern och flera av hennes vänner beställde från Lulus, där finns många snygga klänningar under 100 dollar. Det går ju mode i balklänningar och det är också olika vad som är populärt beroende på var man bor. Tjejerna på high school här i stan har ofta ganska enkla, smala klänningar. Ingen tyll eller för mycket glitter. Men gärna urringat.

Som en av mammorna sa i lördags när hon såg tjejernas klänningar: There´s a lot of boob on display. (Fast jag skulle vilja säga att ändå inte, konstigt nog.)

Allra viktigast vad gäller valet av promdress är att man är ensam om den på balen. Möjligtvis kan några ha samma klänning men olika färger. För att undvika att två har likadan klänning tar tjejerna kort på klänningen de väljer och skickar bilden till en stor grupp. Så är klänningen paxad.

På high school i vår stad är det kort klänning som gäller på Junior Prom, på de andra balerna är det långklänning.

Skorna ska vara skyhöga helst. Dottern hade ett par vinröda i sammet från Target, tror de kostade 39 dollar.

Killarna? Enkelt. De har smoking.

2 kommentarer:

Annika sa...

Ja, visst går det mode i promklänningar, helt klart. Hela tiden. Och det går att hitta dem till bra pris. Minns att vi hittade Karolinas sr prom-klänning på en outet, men det var en Tahari och jag tycker fortf att den är supervacker. Rätt classy här också, åtminstone på sr prom 2014. Nej, men det hålls rätt stilrent här med om man jämför mot med andra platser i US. Den dans ni kallar counties går under namnet Sally Hawkins dance här :-) På college är det också en del "formals" men inga som ens varit i närheten av prom. Mest korta klänningar, och sådana lyckas de hitta till bra pris. Här var det kort klänning som gällde på Homecoming o Sally Hawkins, men lång klänning på både jr och sr prom. Börjar kännas så avlägset nu allting HS ...

eastcoastmom sa...

Mode, javisst. Den klänning som Dottern hade nu hoppas och tror jag att hon kan ha fler gånger. Det är bra att det faktiskt inte är nån hets att tjejerna ska köpa dyra klänningar!

Sonen har bara med sig en snygg kostym till college, tror inte han haft nån användning för den ännu.