torsdag, januari 25, 2018

Moderskeppet och ledig dag

Moderskeppet. Vi kallar ju IKEA för The Mothership, det är lite som hemma för utlandssvenskar. Åkte dit en sväng idag för att köpa en stor byrå till Dotterns rum. Kanske kan det bli bättre ordning där.

Ingen skola. Idag var sista dagen för midterms, men bara för de som missat något av proven, de som råkat vara sjuka eller så. Därför är de allra flesta på high school här i stan lediga idag. Skönt tyckte Dottern som kunde ta sovmorgon och sen hänga med pojkvännen.

Movies. Det är flera filmer på bio nu som jag vill se, vi går alldeles för sällan på bio. På listan finns bl a The Post och Three billboards outside Ebbing, Missouri. Bra skådespelare och stories.

Versace. Annars spelar vi in och ser miniserien om mordet på Versace. The assassination of Gianni Versace. Tänk att det är 20 år sen. Serien är bra, Penelope Cruz är alltid fantastisk. Lite kul att se Miami Beach också, vi var ju där för en månad sen och reste till Miami varje år då vi bodde i Brasilien.

Monica. Råkade se att man kunde se filmen Monica Z på Svt också utomlands några veckor. Så ikväll har vi sett den, Ironman och jag. Så glad att vi gjorde det, för wow! vad den var bra.

3 kommentarer:

Annika sa...

Ja, se Three Billboards ... helt sanslöst bra!! Blev så tagen av den! Se Lady Bird också! Vill se I, Tonya och The Shape of Water. Har ingen större lust att se The Post, men ska givetvis göra det. Kommer att se alla filmer som är nominerade till Oscar. Moderskeppet är det alltid kul att åka till, måste också dit snart. Trevlig helg!

eastcoastmom sa...

Ja! Vill se alla de där filmerna!

Anne sa...

Jag vill se alla de filmerna du räknar upp. Ja, även de som Annika nämner. Kan inte minnas när jag senast var på bio... Film är bäst på bio, det tycker jag nog men även om vår tjej är äldre och ingen baby mer så är hon ju förstås fortfarande i behöver-barnvakts-åldern och de gånger vi har barnvakt brukar jag aldrig vilja prioritera bio utan att göra nåt annat (som gå ut och äta) där man verkligen umgås. Tur för oss dock att filmra numera kommer ut på dvd/streaming rätt snabbt.