måndag, februari 13, 2017

Expatlife: School spirit, sports edition

Kom just tillbaka efter en basketmatch på high school. Cheer är ju med på varsity basketball som hejarklack, så jag är oftast där och fotograferar våra cheerleaders. Att sen basket är en snabb och underhållande sport är ett stort plus.

Och så är fansen där och visar sin school spirit. Eller. Det är kompisar till basketspelarna som går på matcherna och de råkar sitta i ett stort gäng just vid cheerleaders. Så jag hör dem. Och ser dem. Och de är högljudda. Ganska störiga.

Men det är helt klart school spirit. De är där och hejar på sina vänner. Lite lagom elaka mot motståndarlaget.

På fredagsmatcherna är det alltid två poliser där också. Just in case. Fast på basketmatcherna blir det aldrig så stökigt. Annat är det på footballmatcherna.

Jisses.

Jag pratar ibland med poliserna som är på matcherna under football season, och de säger att den svåraste dagen att jobba som polis här i stan det är under homecomingmatchen på hösten. Mest för att det kan vara ganska stökigt bland high schoolkidsen och det är jobbigt att behöva vara tuff och ta hand om tonåringar som druckit för mycket. Stökigt betyder inte slagsmål, tack och lov för det.

Klart det stojas och några dricker. School spirit! Superfans kallar de sig under footballsäsongen.

Men idag en måndag är de bara högljudda.

Go Wreckers!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar