torsdag, september 25, 2014

No school today

Rosh Hashanah. Eftersom det är inledningen på judiska nyåret idag har barnen ingen skola. Det är ju en helt vanlig amerikansk kommunal skola, men skoldistriktet har valt att ha ledigt den här dagen eftersom det finns ganska många judiska familjer här. Vi ser det bara som en extra ledig dag. Skönt.

Tandreglering. Passade på att besöka Sonens orthodontist, när han ändå inte hade några lektioner. Vi fick beskedet att Sonen bara behöver använda sin retainer på natten när han sover! Hurra för det.

Noll koll. Via några olika appar på iPhonen får jag ofta uppdateringar av typen "x har gjort slut med z", men ofta har jag ingen aning om vilka kändisarna är. Kanske är det ett ålderstecken? Eller sundhetstecken från min sida?

Fredag imorron. Och då kommer Ironman hem igen från Madrid där han varit hela veckan.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är en av de spännande delarna med att bo utomlands, att man får en liten inblick i vad alla olika kulturer firar (och sedan är det aldrig fel med extra lediga dagar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En extra ledig dag, bara sådär känns helt ok!

   Radera
 2. Ja, visst är det nyttigt att få ta del av mångfalden, gillar det.
  HAHA, det är ett sundhetstecken att du inte vet vilka alla kändisar är :-)
  OCH du slipper gräsänkelivet också nu, SKÖNT!!!!
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har noll koll vad gäller en del sk kändisar...

   Radera
 3. Det är ändå lite lustigt att amerikanska skolor uppmärksammar just denna religösa högtid då de är så himla noga annars med att inte fira några religösa högtider alls. Men en ledig dag är alltid trevligt i synnerhet en fredag. Hurra för att retainern bara behövs nattetid.
  Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är såååå glad att slippa retainer dagtid!

   Radera