söndag, oktober 28, 2018

Nor´easter

 Det stormade ganska bra igår, lördag. En nor´easter, en stark storm som är typisk för amerikanska östkusten. Just igår hade vi dessutom högt tidvatten eftersom det nyss var fullmåne - tror det hänger ihop - och med stormen blev tidvattnet nästan en meter högre. Ingen bra kombo.

Jag var nere vid stranden för att se hur det såg ut, och det såg ut, kan man ju konstatera. Vattnet stormade in över hela stranden, in på boardwalken och lekplatsen.
Nere på vår närmsta strand gick vågorna upp över konsten och skjölde över vägen. Ingen bra parkering där för den vita bilen på bilden... Med vågorna kom en massa snäckor, stenar och skräp, den bilen och några andra intill lär ha blivit ganska våta och skrapade...

Mot kvällen duggregnade det bara och blåsten avtog. Idag tror jag på sol.

Dottern är och hälsar på pojkvännen på college i New Hampshire, så hon är glad. Hon tog buss dit och tåg hem, det är byte i Boston båda vägarna. Lite strul med sena bussar på vägen upp men hon fixade det.

2 kommentarer:

Anne sa...

Jag såg dina instastory också, tänkte hjälp hur ska det går för de där bilarna... För all del husen också, tycker husen låg farligt nära stranden och lite högre vågor och det hade nått upp till husen. Jag antar att bo så nära havet och stranden har sina risker... Kanske betydligt mer problem med översvämningar på de tomterna också?

eastcoastmom sa...

Absolut förenat med fara att bo så nära vattnet... De där bilarna kan inte ha kommit undan hela och rena...