måndag, oktober 15, 2018

American life: Safety school

Det är viktigt att ha några safety schools på listan när tonåringarna söker college. Skolor där de har extra stor chans att komma in. Självklart måste det dessutom vara skolor de kan tänka sig att plugga vid.

Idag fick Dottern ett acceptance letter från ett universitet! Visserligen en safety men hej! det är ett ja! Skolan har rolling admission, alltså ingen deadline för att söka på hösten. Med rolling admission kan man få veta om man kommit in redan efter några veckor.

Så nu är vi glada här hemma. One down more to come hoppas vi.

Dessutom är hon erbjuden ett scholarship som sträcker sig över fyra år. Hepp!

6 kommentarer:

Annika sa...

Ja, det var en skön känsla det. Minns den tydligt. Det var ingen drömskola, men det betydde att K kommit in ngnstans. Förstår att ni är GLADA!! Sen trillade det in både och under en lång period. K sökte rätt många skolor, som du minns. Sen blev det till slut så rätt det bara kunde :-)

Brysselkakan sa...

Ett stort kliv i rätt riktning!

eastcoastmom sa...

Just det! Men det första ja känns så himla bra, nu kan vi andas!

eastcoastmom sa...

Det är verkligen toppen att i varje fall ha något, som dessutom känns riktigt bra!

Anne sa...

Yay!! Och puh, det måste kännas så skönt ha ett ja. Som du säger, då kan man slappna av och toppen veta att ni har något. Är det vanligt med deadlines för när man måste tacka ja till de skolor man blivit antagen till och är det oftast före man vet om man kommit in på alla sina skolor man sökt så man liksom inte vågar tacka nej utan tackar ja för att gardera sig? Sedan om/när man kommer in på nåt man hellre vill så drar man tillbaka sitt tidigare ja till den skolan man tidigare tackade ja till? Jag antar att om man kan göra så, så kostar det pengar?

eastcoastmom sa...

Deadline att tacka ja är inte förrän i vår. Och alla är ungefär samtidigt. MEN det som kan ställa till det är att man på en del skolor bör lägga en deposit för housing så studenten ställer sig i kö där... men vi tänker ha is i magen till tidig vår i alla fall.