torsdag, oktober 11, 2018

Mer Ray och annat

Kan inte sluta. Efter konserten häromkvällen spelar jag Ray LaMontagne dagarna i ända. Och den låt som fastnat mest är en från hans senaste album, som förstås spelades på konserten. Det var förresten en i princip akustik konsert, gitarr och elbas, det var allt och mer behövdes inte. Magiskt.

Regnet det bara öser ner. Tur att Sixten kom ut på en lång promenad på förmiddan, för nu öser det ner. Varmt och regn, ingen kombo jag gillar.

Reklam på internet. Det är oroväckande hur reklam på internet förföljer en. Jag var inne på Tous hemsida idag, ett spansk märke för smycken och annat, och efter det har jag förföljts av reklam för Tous på andra hemsidor som New York Times och Dagens Nyheter. Scary.

6 kommentarer:

Brysselkakan sa...

Ja, inte kul med all riktad reklam. Vad som är ännu mer otäckt är att jag pratade i telefon med min son om en sak som jag inte alls sökt på eller besökt sidan och så börjar reklam för detta dyka upp... Nästan lite väl mycket rys.faktor på det.

eastcoastmom sa...

Storebror ser oss... hjälp!

Annika sa...

USCH ja, så fort man tittar på ngt online kan man ge sig den på att det kommer som annons på insta och fejjan. Det är läskigt. Det Brysselkakan skriver ovan tar det hela till en ännu läskigare nivå. Otäckt.

Anne sa...

Vilken ljuvlig låt, helt ny och okänd för mig. Bra tips!!
Och ja, instämmer i det där med reklamen. Läskigt och jobbigt. En annan grej är hur man överfalls av sånt man inte vill ha alls men bara för att man gjort en sökning på av ren nyfikenhet eller gjort research på. Konkret exempel. Efter att min frissa berättat sorgliga historier om missbruk och vad hon varit med om, började jag googla för att lära mig lite mer. Gissa vad som hände? Jo, det började förstås poppla upp en massa annonser och reklam gällande missbruk, typ "skäms inte för ditt missbruk, tveka inte söka hjälp om du behöver, vi finns här för dig" Och så vidare. Ja, du kan tänka dig. Störande. Det här gäller ju vad som helst förstås, det är ju knappt så man nyfiket vågar googla och söka på saker bara för att man är nyfiken, för att man ska överfallas av riktad reklam som man verkligen inte är intresserad av.

eastcoastmom sa...

Lyssna på Ray LaMontagne! Gillar speciellt hans första tre skivor, Trouble, Til the sun turns black och Gossip in the grain. Men den här från den senaste skivan är på ständig repeat här hemma nu!

Don't get me started on sånt som förföljer en på internet...!

eastcoastmom sa...

Storebror ser dig, PÅ helt ny nivå.