måndag, maj 29, 2017

Expatlife: Nya helgdagar

Du växer upp med midsommar, påsk, advent och alla andra svenska helgdagar. Sen flyttar man utomlands och blir förvirrad över det nya landets helgdagar. För de är oftast inte alls samma som de man är van vid och har en relation till.

Och det tar några år att känna något för det nya landets helgdagar. Som Spanien, det är ju ett land med speciellt förvirrande helgdagar dessutom eftersom många är lokala. Jättekonstigt när man inte är van vid det. Många helgdagar på ett år också.

Så man flyttar till ett nytt land och första året är det som om helgdagarna liksom dyker upp som gubben ur lådan. Oj! barnen är lediga nästa tisdag, det är Election Day! (varför, liksom?)

Idag är det alltså Memorial Day här i USA och efter många år här känns det verkligen som om sommaren börjar den här helgen. Memorial Day är en mycket patriotisk dag, man hedrar de som kämpat för USA på olika sätt. Och vi har tagit den hör och de andra amerikanska helgerna till oss, men det tar som sagt tid att lära sig helger när man flyttar.

2 kommentarer:

  1. Håller med! En aning förvirrande med vissa helgdagar här, men hoppas det kommer ge sig med tiden.

    Ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Håller med! Förrvirrande först och det tar tid innan man dels vänjer sig vid dem och bygger upp en egen relation till dem. Men vips så står man där och tycker det är det mest självklara som helst att fira Memorial Day och man har sina traditioner och vet precis vad man vill/brukar göra och förknippar dem med. Skulle säkert vara skumt flytta tillbaka till Sverige och inte längre ha de amerikanska högtiderna att fira...

    SvaraRadera