torsdag, november 17, 2016

Svenska pannkakor till frukost


Pannkakor. Så Dottern var ovanligt morgonpigg imorse, kom ner till köket och började fixa svenska pannkakor! Bara sådär. Sonen var såklart jätteglad, han fick en stor hög.

Morgonsol. Det var lite disigt imorse men så lugnt att det var spegelblankt vatten. Faktiskt en hel del båtar kvar i marinan, men jag tror inte de blir kvar länge i vattnet nu.

Bakat. Mjuk pepparkaka med lingonsylt svängde jag ihop i eftermiddags. Allas favorit. Nu är bara halva kvar. Resten kommer gå åt imorgon, om jag känner den här familjen rätt. Hembakat är bäst.

Kvartalsbetyg. Första betyget för skolåret kom för nån dag sen och våra kids kan pusta ut. Betygen så helt ok ut. Jo, föräldrarna drar också en lättnadens suck kan jag lova.

Nedräkning. Om en dryg vecka reser Ironman till Sao Paulo på business, han blir borta drygt 1.5 vecka. Såklart blir det inte bara jobb, han kommer träffa många av våra brasilianska vänner också. Äta god mat. Kanske dricka nån caipirinha. Om jag är avis? Gissa...

1 kommentar:

 1. Lylligt med en dotter som ställer sig och gräddar pannkakor. DET skulle inte min göra :-)
  Och visst är hembakat bäst. Alltid.
  Alltid skönt när ett skolkvartal är över, en lättnad. OCH det är lustigt vad sånt börjar kännas avlägset när man inte längre har barn i HS. Men jag minns ju!!
  Ja, det hade varit mysigt om du hade kunnat hänga med till Brasilien.
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera