tisdag, november 01, 2016

Pustar ut...

Det var stört omöjligt att somna igår kväll. Kvällen innan deadline för att söka Early Action till college, ikväll den 1 november är sista dagen att söka tidigt. Sonen ville ha sina första ansökningar inne igår.

Fyra universitet, alla svåra att komma in på. Via Common Application söker studenterna och skickar uppsatser och personliga uppgifter. Och betalar ansökningarna, de skolor Sonen sökte kostade mellan 70 och 100 dollar per skola. Man måste också betala för att göra SAT, ACT och SAT ämnestest tillgängliga för universiteten. Betyg och lärarrekommendationer skickas direkt från high school.

Jag somnade till slut. Ironman var uppe länge och bollade idéer för nån extra uppsats.

Men Sonen gjorde det. Ansökningarna är skickade.

Nu får han några veckor ledigt vad gäller ansökningar innan nästa och sista omgång den 1 januari. Han kan behöva pusta ut ett tag.

2 kommentarer:

 1. Nej, det där är en jobbig tid. Fy 17, minns den som det vore igår. SEN hade vi auditions, och de kostade förutom ansökningen till skolan, 70-80 dollar extra och därtill ytterligare pappersarbete. The Common App är bra, men sen kräver många skolor även specialuppsatser etc. Det är en ren vetenskap att söka college här, och jag fattar inte hur ungarna ror det iland utan flädrarna. Visst, the counselors på skolorna till viss del. Men flädrarna roddar nog det mesta. Nåväl, snart är det klart.
  När din dotter ska söka in har ni iaf lite mer vana av detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! VI har inte lämnat allt till Sonen, det är för mycket. Men de senaste veckorna har han fattat och faktiskt tagit över processen, vilket var toppen. Han ville verkligen! DE skolor han sökte nu var tuffa och de extrauppsatser han skulle skriva var komplicerade...

   Radera