måndag, november 14, 2016

Expatlife: Flanell, den amerikanska drömmen om vintern

Varje höst och vinter är det samma sak här i USA. Butikerna fylls med flanell. Pyjamas. Skjortor. Sängkläder. Morgonrockar. You name it.

Första åren här förstod jag inte alls charmen med flanell. Men så reste vi till Utah och bodde hos en vän med megahus i Park City och där var det bäddat med flanelllakan. Helskumt tyckte jag tills jag kröp ner i sängen och upptäckte hur skönt det var. Rejält svalt i rummet, fluffiga täcken och flanell. Sov som på moln.

Just sängkläder i flanell har vi inte skaffat, men det är ändå en del flanell här hemma numera. Flanellskjortor har alla i familjen, Sonen har typ sju stycken tror jag. Pyjamasbyxor, såklart, finns inget skönare. Ironman har en rutig morgonrock i tunn flanell från Lands End, klassiskt så det förslår.

Och förra vintern köpte jag kuddar i flanell till soffan i tv-rummet. Rutiga.

Jo numera gillar jag flanell. Det är både snyggt och skönt.

6 kommentarer:

 1. Det är något jag inte har haft sedan någon gång på 70-talet då det var väldigt inne under en period. Jag vet att pappas flanellskjortor var ett mycket åtråvärt byte ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ju och går i modet i svenska modet. Men här i USA gäller flanell varje vinter! Love it!

   Radera
 2. Ja, det är verkligen poppis här.
  Jag har aldrig haft det, inte som lakan, inte som pyjamas. Ingenting. Men ett skönt material är det. Onekligen. Precis, här är flanell everlasting, följer inga trender. DET gillar jag också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens ett par sköna mysbyxor/pyjamasbyxor? Du måste...

   Radera
 3. Det stämmer verkligen, var in på Target och det var flanell överallt. Sonen har två flanellskjortor och han ser så hipsteraktig ut i dem men resten av familjen är än så länge flanellfria. Men jag får erkänna att jag fingrade lite på ett par pyjamasbyxor i flanell...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja till pyjamasbyxor i mjuk flanell, du kommer inte ångra dig!

   Radera