måndag, november 28, 2016

Expatlife: IKEA räddar advent

Nånstans har vi en adventsljusstake, frågan är bara var. För den var inte där jag brukar ha den. Troligen är den i nån av jullådorna på vinden. Så när jag ändå skulle till The Mothership, alltså IKEA, idag, köpte jag ljus att använda som adventsljusstake. Fyra blockljus med nummer.

Tack IKEA! Som så många gånger har de räddat mig.

Advent uppmärksammas inte alls här i USA på samma sätt som i Sverige. Faktiskt att barnen frågade efter adventsljus att tända igår när de insåg att det var första advent. Men nu så.

Det fanns också nån slags alkoholfri glögg att köpa, men nej tack Glögg gör jag bättre själv. (undrar om man kan låta den koka lite för att ta bort alkoholen? eller är det en myt?)

5 kommentarer:

 1. Vi har också ljusen ifrån IKEA! Alla våra julsaker är kvar i Granbury, TX :(
  Thumbs up for IKEA!!

  SvaraRadera
 2. Fina ljus. Så mysigt med advent.
  Alkoholen kokar bort om du kokar glöggen.

  SvaraRadera
 3. Ska till Moderskeppet idag. Ska bli kul.
  Fina ljus, men jag har mina adventsljusstaker och fortsätter med dem. Talade just med reporten från SR om advents icke vara i US. Det är ju bara kyrkorna och väldigt religiösa som uppmärksammar den.
  IKEAs saftglögg, och den där Saturnusglöggen, är verkligen odrickbara. SÅ kemiska, så söta. Du kanske kan göra egen alkofri glögg på alkofritt vin. Vet också att Grandpa Lundquist säljer ngn alkofri glögg, men risken är väl att den också är söt och kemisk till max. Nä, not Moderskeppet nu :-)

  SvaraRadera
 4. Anonym9:27 em

  Köpte dem också. Visade sig att både adventsljusstaken och chanukkaljusstaken blev kvar i Israel...

  SvaraRadera