torsdag, september 05, 2013

Skolstart

Första skoldagen, Sonen började Year 10 och Dottern Year 8 (vilket känns konstigt, i Sverige har de vänner som är lika gamla som börjar 8:an och 6:an, i Connecticut skulle de börjat första året av High School, 9th grade, och 7th grade).

De var vid gott mod imorse och glada när jag hämtade dem efter skolan. Good enough.

5 kommentarer:

Desiree sa...

Så fina de är i sina skoluniformer. Jag jag tyckte nog att de ser väldigt unga ut för att börja 8:an och 10:an. Toppen med ett bra försprång.

Familjeniguildford sa...

Roligt att se alla barn som börjar skolan! Våra började igår och imorgon. Surt för dom mindre att börja när storebror ligger kvar i sängen... Men det passar honom bra, för han kan fira sin födelsedag. Har dina barn tyckt att det var ok att byta land och skola? Oj, det var kanske en för svår fråga inser jag, men den får stå kvar ;)

Melanie

Charlie sa ... sa...

Så fina och jag gillar skoluniformerna.

Ha en skön helg!

eastcoastmom sa...

Desiree: Man har ju det svenska skolsystemet som mall, och att en 12åring börjar 8:an är ju helt åt skogen! Men det är ju ändå rätt för oss.

Melanie: Det har gått bra med skolsystembyte och nytt land. De hade ju engelskan och kunskaperna redan.

Lotta: Visst är det charmigt med uniform!

Anne sa...

Precis som du säger, man har svenska skolsystemet som mall. Jag blir helt yr och förvirrad av alla dessa klasser, åldrar och när man går vilken klass osv. Rörigt. Egentligen inte men återigen, man jämför med sin egen skolgång och det man känner.
Men med egna skolbarn kommer man säkert in i det rätt snabbt och fattar galoppen.
Håller med, uniformerna är fina!
Kanske du skrivit nåt tidigare, minns inte, men vad tycker du själv om skoluniformer?
Utan erfarenhet men spontant känner jag det är väldigt positivt och tilltalar mig. Lätt och enkelt veta vad barnen ska ha på sig varje morgon, alla solbarn har samma kläder så förhoppningsvis mindre hets/jämförelser/mobbning med "rätt" kläder och hela den där biten. Du med erfarenhet, dina tankar?