onsdag, februari 28, 2018

American life: Skolskjutningen som inte hände.

Om du ser något, säg något. Det var just vad en student på high school här i stan gjorde igår. Eller han/hon hörde något och berättade. Kanske räddade personen en massa liv.

Personen hörde en annan student säga något om att skjuta en lärare och vilja få till en större skolskjutning.

Rektorn kontaktades och studenten som uttalat hoten blev förhörd av polisen. Dessutom kunde polisen konstatera att hemma hos den studenten fanns ett flertal vapen, som tillhörde pappan. Detta hände under förmiddan igår. Under eftermiddan kom det ytterligare information, här är det lite oklart vad eftersom det fortfarande sker en undersökning och polisen inte berättar allt, och skolledningen bestämde att skolan skulle inleda "shelter in place", ingen riktig lockdown alltså, och sedan stänga tidigare. Inga after school activities. Hela skolan skulle genomsökas om ifall att det fanns gömda vapen eller sprängladdningar. Skrämmande verkligen.

På presskonferens några timmar senare med polis, rektor, skolchef och borgmästare, fick man veta allt detta. En del hade man räknat ut innan eller hört via ryktesvägen.

Studenten som uttalade hoten är på sjukhus för mental utvärdering.

Idag var det skola som vanligt, med polis på plats. Många skakade elever som behövde prata. Några som stannade hemma för att de var oroliga. (inte Dottern, hon var i skolan som vanligt)

Men jag undrar vad som verkligen hände. Helt klart att personen som berättade gjorde rätt. Och jag tror nog att polisen fått veta saker som gör att de tog hotet på största allvar. Antar att mer kommer fram så småningom. Dottern kunde berätta en del hon hört i skolan idag, sånt som gör att man tackar högre makter att någon sa något.

Only in America. And not in a good way.

6 kommentarer:

Christina sa...

Så obehagligt... och så skönt trots allt att kunna säga ”som inte hände”... En väldigt oroligt och skrämmande verklighet vi lever i.
Kram!

eastcoastmom sa...

Det Dottern kunde berätta ikväll, som hon fått veta, var riktigt obehagligt. Så tacksam att någon sa något och att inget hände!!!

Brysselkakan sa...

Inte kul... men tur att det snappades upp och togs på allvar. Vi lever i en betydligt mer skrämmande värld än vi vill...

Anne sa...

Men herregud vad obehagligt, mycket skrämmande. Vilken tacksamhet ingenting hände. Det är väl så, man ska och borde säga till/larma en gång för mycket än en gång för lite. Det kan rädda liv. De här dåden brukar ju tyvärr inspirera och trigga igång andra, ett färskt skoldåd triggar igång det hos andra som ännu inte gjort nåt men är i den där riskzonen av att kunna tippa över och gå till handling. Usch, vad läskigt det som hände i er skola. Men som sagt, tack och lov ingenting hände men man börjar ju fundera ändå. Jag känner mig så matt och tom, uppgiven för jag vet ärligt talat inte om något konkret någonsin kommer att göras för att försöka komma åt de här problemen. Det är mycket snack och lite verkstad, jag är helt övertygad om att det inte finns en enkel lösning, det är mer komplext än så att en åtgärd skulle ge en magisk quick fix men det är ju ingenting som görs alls och det kan göra mig frustrerad. Oavsett var man står politiskt eller vad man tror behöver göras så måste ju alla kunna enas om att vi kan inte bara längre sitta still och ingenting göra. Sorry lång kommentar, det här äment får ju lätt igång en...

eastcoastmom sa...

Man förstår ju hur viktigt det är att någon säger något!!!

eastcoastmom sa...

Ja det var otäckt. Nu undrar ju alla vad som kommer hända fortsatt, kommer killen tillbaka till skolan? Han är minderårig.

Maken tog vapenlicens för några veckor sen här, för att kunna använda som jaktlicens i Sverige. Han har gjort lumpen i Sverige så han kan ju skjuta och hantera vapen, men det var flera där som inte borde få licens tyckte han. Både dåliga på att skjuta, för unga och klarade knappt det teoretiska provet... Detta gäller alltså CT, olika regler i alla delstater.