torsdag, november 09, 2017

Första frosten och Lady Gaga

Frost. Vitt ute imorse, första frosten den här hösten. Det innebar att Dottern fick skrapa bilrutorna från frost för första gången, bara att vänja sig.

Lady Gaga. Ikväll är hon förresten på konsert och ser Lady Gaga. Det är hennes bästa kompis A, som hon träffade på camp en sommar för några år sen, som bjudit henne. De träffas inte så ofta, bor en timma från varandra, men de pratar med varandra varje dag. Lady Gaga ska vara fantastisk på scen!

Sonen flyttar... Men det är inte så dramatiskt som det låter. Inget att göra med hans roommate, utan mer med att alla kompisar han träffat och umgås med bor i ett annat house. Så han har spenderat nästan all sin tid i ett annat house än där han bor, han pluggar och tränar med de här kompisarna. På egen hand har han lyckats göra ett byte mellan houses. Han byter med en kille som vill flytta, som är kompis med Sonens roommate. Nu har de 48 timmar på sig att flytta, men det är ju inte så stora saker att flytta på. Way to go!

Så vad är ett House? Den delen av campus Sonen bor på har ett stort komplex med flera höghus, de är indelade i åtta Houses med nästan 100 studenter i varje. Varje House har en egen lounge där de träffas och umgås, pluggar. Visst kan man träffa kompisar i andra Houses, men många aktiviteter utgår från var studenterna bor. Det är för sammanhållning, antar jag. Våning 1 till 4 är ett House, och våning 5 till 9 är ett annat House.

6 kommentarer:

 1. Det är ju rätt viktigt att hamna rätt och tur att sonen kunde byta hu så smidigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så mycket enklare att bo i samma House som sina bästa kompisar!

   Radera
 2. All right! Det är ju inte världens lättaste att byta rum på college. SÅ bra att de ordnade sig så BRA att de kunde byta. Perfekt ju! OCH nästa år blir det väl en lgh med bara kompisar.
  KUL med Lady Gaga, skulle gärna se henne jag också. Frost, love it :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har pratat om det här nån vecka och jättebra att han fixade allt helt själv. Vet inte om det blir en lgh nästa år, kanske, kanske inte.
   Lady Gaga var tydligen helt outstanding! jag är ganska avis...

   Radera
 3. Mycket bra en flytt gick att ordna och få till sådär, förstår precis förutsättningarna och hur mycket roligare/enklare/bättre det är om man kan bo med människor man umgås/tränar med osv osv. Vad bra man kan byta och flytta mitt i terminen, för det är ju inte förrän man gått ett tag som de här sakerna utkristalliserar sig som vilka man umgås med osv. Nyfiken, hur är fördelningen bland de han lärt känna och pluggat, jag tänker mig hans kompisar och studenterna på hans uni är från alla möjliga håll och delar av landet?
  Sonen kommer säkert hem till Thanksgiving, eller hur? Inte långt kvar till dess nu!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, inte alltid så enkelt att flytta, men nu verkar det ha funkat bra för alla inblandade.
   Han har kompisar från... överallt, både USA och världen. Och alla hudfärger, såklart. Maken som var och hälsade på för nån vecka sen tyckte att det var kul med ett så blandat gäng.
   Ja, han kommer hem till Thanksgiving, jag räknar dagarna!

   Radera