torsdag, juni 09, 2016

Plugg och mer plugg

Vecka med plugg. Jo här lyser flitens lampa minsann. Sonen har varit på stans bibliotek och pluggat några timmar varje dag, han tycker det är bra att komma hemifrån ibland när han studerar. Bra strategi tycker jag. De har sina finals, slutprov, imorron fredag och måndag till onsdag.

Skänkt kläder. Gjorde äntligen slag i saken och åkte iväg med sex proppfulla enorma papperskassar med kläder, plus en del skor till Goodwill. Annars brukar vi ge till Person to Person. Helt plötsligt blev det betydligt mera plats i tvättstugan där kassarna huserat...

Juniväder. Juni är ju bästa sommarmånaden här, många riktigt varma dagar men för det mesta ingen hög luftfuktighet. Idag var det bara lite över 20C igen, blåsigt, nästan klarblå himmel. Gillar att slippa luftkonditioneringen och istället öppna alla fönster.

Nya lärare. Dottern berättade att hon gråtit flera gånger idag i skolan när hon haft sista lektionerna med några av sina lärare. Hon gillar verkligen de lärare hon haft i spanska och radio/tv-production. Läraren i radio/tv går i pension och flyttar till Austin, Texas, och Dottern säger att det är nog en av de bästa lärare hon nånsin haft. Och spanskaläraren är spanjor så han har inte den där typiska amerikanska spanskaaccenten, tokgillar!

Var är kolibrierna? Förra sommaren hade vi några kolibris som kom och åt nektar från vår hibiscus, en stor röd som stod på terassen just utanför köket. Men i år har jag inte sett till några ännu. Undrar om det inte är tillräckligt varmt ännu kanske.
1 kommentar:

  1. Ja, vilken underbar vädervecka det har varit. Perfekt väder. Ingen fukt. Helt oroligt fint. Men nu ska en värmebölja göra entre, så det är bara att digga läget :-)
    Jag har inte heller sett en enda kolibri iår. Men det kommer väl, ska vi tro.
    Skönt med finals, och snart sommarlov. Ja, jag brukar också ge bort kläder och grejer. Känns alltid skönt med en utrensning.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera