onsdag, mars 02, 2016

Konstiga skoldagar

Barnen har några konstiga skoldagar nu. Onsdag och torsdag är det olika statliga test i skolan och de elever som inte gör testen har långa sovmornar. Statliga test betyder att det är staten Connecticut som ansvarar för proven.

Idag var det SAT för juniors. Sonen gjorde det såklart, han tyckte det var enkelt!, och eleverna i övriga grades på high school började klockan 12. I kid you not.

Imorron är det ett science test för sophomores, alla andra börjar typ 2.5 timmar senare än vanligt. Enligt barnen blir det inget vettigt gjort i skolan de här dagarna, men till skolan måste de.

Förra året var det stora protester mot det statliga prov som Juniors gjorde. Många tyckte, med rätta, att det var vansinne att lägga in ett extra prov just Junior year, som är det år som anses mest stressigt på high school, rent akademiskt. Så i år gör alla Juniors istället ett SAT här i CT, något många ändå skulle göra och nu kan de göra ett gratis (jo det kostar pengar att göra ACT och SAT annars).

Dottern var på sleepover hos en kompis, de ville gå ut och äta frukost tillsammans när de hade tid mitt i veckan. Vår tjej gillar verkligen sleepovers.

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att det går bra med alla prov.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det här SAT är inte så allvarligt. Han tyckte dessutom det var enkelt.

      Radera