måndag, mars 28, 2016

Expatlife: Junior i high school

Nästa sista året på high school, grade 11, kallas för Junior year. När någon frågar hur gamla barn man har, brukar jag säga att vi har en freshman och en junior i high school, då vet alla amerikaner. Och så säger de, "Junior year is tough...".

För det är det. Junior year, tillsammans med första terminen i Senior year, är det tuffaste på high school. Det är under junior year, särskilt under våren, som eleverna gör SAT och ACT, och många pluggar massor inför de där proven. Betygen för Junior year är jätteviktiga, det är på juniorbetygen, tillsammans med första terminsbetyget på senior year som man söker till college. Många har extrajobb. Eller så är de volontärer. Och så all sport de utövar. Eller annat som teater, robotics. College ska besökas. Ja det är mycket man ska hinna med.

Lägg till att hinna övningsköra på det här. Flera av Sonens vänner har inte hunnit ta körkort. Och här behöver kidsen bil, det gör deras liv betydligt enklare. Friare.

Själva känslan är ju dessutom att det är nu det gäller! Kidsen är 16-17 år och pressen många har hemifrån är enorm.

Vi har än så länge varit ganska förskonade från stressen. Mycket pga att Sonen redan gjort två ACT med bra resultat och inte behöver göra fler. Han har en hyfsat klar bild över vilka skolor han vill söka till. Nu måste han bara hålla uppe sitt medelbetyg och gärna höja lite. Såklart. Det kan nästan alltid bli ännu bättre.

Ändå erkänner jag att jag är stressad för vår Juniors skull. Men han verkar ganska samlad.

2 kommentarer:

  1. Ja later onekligen tuft. Skont att han ar cool och hoppas att det inte blir allt for stressigt. Din son har redan fixat korkortet eller hur? Onskar er junior lycka till med allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han har körkort, vi körde med honom som galningar och han gjorde de teorilektioner han behövde göra innan skolan började i augusti!

      Radera