måndag, februari 08, 2016

Expatlife: Early dismissal

Väderprognosen visade på snö och genast började barnen hoppas på ännu en Snow Day, precis som de hade i fredags.

Istället kom det ett email och ett automatiskt telefonsamtal vid 9.30, skolorna skulle ha Early Dismissal. Det betyder att skolorna slutar tidigare, 2.5 timme tidigare och alla aktiviteter i skolan efter skoltid ställs in. Så det blev ingen cheerträning för Dottern och inte heller för Sonen som har Track, löpning. De kom hem med skolbussen efter tolv, glada såklart. Och det har faktiskt snöat en del, de flesta har sommardäck och snöplogningen är inte så snabb här.

Finessen med just Early Dismissal är att skoldagen fortfarande räknas, trots att det inte är en heldag. Med en Snow day - eller för den delen Storm Day som det numera formellt kallas - är det en förlorad skoldag och den tas igen i slutet av skolåret. Vårt skoldistrikt har fem storm days att jonglera med, att använda om det behövs. I år har vi än så länge bara använt en enda.

Å andra sidan brukar det snöa mest i februari, så vi får se...

6 kommentarer:

 1. Aha, så det är skillnaden mellan early dismissal och storm day. Storm days ska jobbas in senare. Nyfiken, har ni vinterdäck? Du skrev de flesta inte har, hur gör ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt vinterdäck, inte dubbar men vinterdäck, som jag byter till varje vinter.

   Radera
 2. Det snöar rätt friskt här nu, men ingen snödag här i kommunen. VET att de drar sig för att utlysa early dismissal eftersom det så ofta nästan är ännu bökigare att få till än att låta barnen gå hela dagen. Delays på morgonen verkar lättare. ja, superbra att de korta dagarna inte räknas som snödagar. Här i min kommun tror jag de har 10 snödagar att ta av numera. Det ändrades efter att K slutat. Ni har ju lite att ta av än, så en snödag skulle väl inte vara så dumt, tänker jag. Såg det alltid som naturens gåva till skolbarnen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att vi här i CT är lite bättre på att ta hand om snön än ni söderöver, därav antalet snow days!

   Radera
 3. Minns de där lediga dagarna för de finns även i Bryssel där folk inte har vinterdäck och inte heller skolbussen har. Löjligt lite snö och de var lediga.
  Vi fick sms vid sex på morgonen om det blev så men man hade nästan alltid en föraning om det. Numera, när sonen läser på univ i Sverige, får han snällt cykla till skolan, eller ta bussen, hur mycket snö den än fallit under natten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju för att kommunen inte tar hand om vägarna, plogar snö tillräckligt snabbt, som de borde. Det handlar om pengar...

   Radera