torsdag, juni 11, 2015

Poppis eller inte

Popularity is BS. Ja det är vad Dottern tycker. Hon har sin grupp med kompisar, eller flera grupper, och hon är noll intresserad av the popular group, som hon kallar dem. Åh vad jag gillar denna utåtriktade tjej som inte bryr sig så mycket om yta.

Spansk medalj. På high school gör eleverna ett nationellt prov i det språk de studerar (kan vara tyska, franska, spanska, latin) och Sonen lyckades riktigt bra i spanska. Varning för skryt! Han fick resultatet 96 procent, vilket betyder att det bara var 4 procent av alla som gjorde provet som var bättre än han. Då kan man tänka på hur många här i USA som har spanska som förstaspråk och också gör detta prov. Premio de Oro kallades utmärkelsen han fick, snyggt diplom och en medalj.

Green cards. Tror det var i januari vi var och lämnade fingeravtryck och fotograferades för nya Green Cards (permanent residents). Samtidigt fick vi en klisterlapp på våra nuvarande GC där de förlängdes med sex månader, till november 2015. Well, nu har två av familjens nya GC kommit med posten, Sonen och Ironman har fått sina. Och den här gången är de faktiskt gröna! Gäller 10 år, så till 2025.

Sista engelskalektionen. Tydligen hade Dottern den sista vanliga lektionen i ämnet Language Arts, alltså engelska idag, för skolåret idag. Hon har varit ganska frustrerad över sin lärare till och från, men hon gillar honom jättemycket. Han har förut undervisat på high school och ställer väldigt höga krav. Nu inser hon att hon kommer sakna sin lärare jättemycket. Jag menar att han har satt så stor press på henne eftersom han sett hennes potential, och är glad att hon det sista kvartalet la i en otroligt hög växel vad gäller skolan.7 kommentarer:

 1. Våra GC är gröna. Fick dem januari 2013. Vilken färg hade de innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vi fick maj 2005 hade vit bakgrund och svart text. Inget grönt alls. Nu ser de mycket annorlunda ut!

   Radera
 2. Så skönt att din dotter inte är intresserad av poppis gruppen utan vågar vara sig själv och har så stor självkänsla att hon inser att det coolaste är att faktiskt vara precis den man är. Superduktigt av sonen att vara så bra på spanska. Det är ju en fantatisk fin utmärkelse han fick. Har han lite av Portugiskan också? Kan tänka mig att det kan vara lite klurigt att kanske hålla isär spanska och portugisiska som är ganska lika. Underbart med nya Green Cards. Ni har inte funderat på medborgarskap?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonen är mycket bra på spanska, och hans uttal är jättebra! Inte sådär amerikanskt uttal... eller svenskt för den delen. Portugisiska talar han inte, men han pluggar lite nu själv, inför sommarjobbet i Brasilien.
   Vi har inte bestämt oss vad gäller medborgarskap... Finns mycket att tänka på där.

   Radera
 3. Mitt GC är rosa, tror jag. Det går ut nästa år. OM jag inte blir medborgare innan dess, men jag tvekar vad gäller det...
  Karolina och hennes kompisar brukade kalla den populära klicken för The Crew. Hon struntade också blankt i dem. Det fina på HS är ju att det finns sååå många grupper, och så många kompisar. Lättare på HS än på MS, helt klart.
  Grattis till dina duktiga barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, på ena sidan är GC rosa. Men de nya är alltså gröna! Medborgare, kanske, kanske inte...
   Så tacksam att barnen inser att det är bra och för deras eget bästa att de tar skolan på allvar.

   Radera
 4. Stark dotter med skinn på näsan låter det som, härligt!

  SvaraRadera