måndag, juni 01, 2015

Expatlife: Måsten på Sverigeresan

Funderar på de "måsten" jag har, vill uppleva och köpa, inför sommarens Sverigeresa. Listan är faktiskt inte så lång.

Men att äta en god prinsessbakelse är viktigt. Där är jag sanslöst nöjd att ha fått med våra utlandsfödda barn, de vill också ha en prinsess. Många måsten handlar om just mat: hönökaka, lagrad prästost, smågodis, leverpastej.

Ljusa sommarkvällar där solen aldrig går ner.

Att gå runt i sommarstockholm och bara känna sig hemma. Fast det var jättelängesen Stockholm var hemma.

En räksmörgås på Lisa på Torget.

Känna doften av smålandsskogar och plocka blåbär.

Och så behöver vi ett gäng disktrasor typ Wettex.

6 kommentarer:

  1. Löjrom, räksmörgås, ostbågar och Wettex står på min lista!!!

    SvaraRadera
  2. Japp, det är maten, räkmacka, räksallad, kaffebröd and what NOT!
    Snart drar jag, eller i slutet av månaden...

    SvaraRadera
  3. Wettex är alltid ett måste!! :) Och all god mat ..prästost, leverpastej, svenskt grovt bröd .. allt godis och fikabröd. åååhh vilka cravings och hemlängtan jag fick nu.

    SvaraRadera
  4. Lustigt, men det verkar vara väldigt lika önskemål oavsett var man befinner sig. det där med "riktiga" räkor är något jag längtar väldigt mycket efter, och filmjölk naturligtvis! (Och de ljusa sommarkvällarna längtar jag också efter fast jag just nu befinner mig Sverige - det har liksom inte varit så gott om dom...)

    SvaraRadera
  5. Absolut, visst är det maten man mest längtar efter. Löjrom finns inte här. Något stort sortiment på lakrits finns inte heller direkt. Alla goda och lyxiga sorter med knäckebröd är sådant jag längtar efter liksom en svensk kardemumma bulle.

    SvaraRadera
  6. Absolut, visst är det maten man mest längtar efter. Löjrom finns inte här. Något stort sortiment på lakrits finns inte heller direkt. Alla goda och lyxiga sorter med knäckebröd är sådant jag längtar efter liksom en svensk kardemumma bulle.

    SvaraRadera