måndag, november 11, 2013

Expatlife: Ja, vi ska flytta. Igen.

Planering och expatlife går inte alltid hand i hand. Man kan ha en plan, visst, men ändå vara beredd på att saker utanför ens kontroll kan ändra på allt.

Vår plan var att bo här i Spanien i tre år. Så blir det inte. När skolterminen är slut i december flyttar vi tillbaka till USA, efter knappt 2.5 år här i Madrid. Maken blev erbjuden ett jobb i New York City med  nuvarande spanska arbetsgivare, och vi tycker alla det känns helt rätt att flytta tillbaka. Nu.

Under de här åren i Madrid har vi fått känna på hur det är att bo i Europa igen. Och det har varit en riktig höjdare. Allt är så nära! Rom, Paris och London bara några timmar bort med flyg. Ingen jetlag. Enkla snabba passkontroller, de gånger vi ens behövt visa passen. Så mycket Europa har att erbjuda, vi har bara hunnit med yttepyttelite.

Tillbaka i Connecticut kommer vi hyra hus ett tag eftersom vårt eget är uthyrt. Litet tokigt kan tyckas, men det är helt ok. Vi flyttar tillbaka till något vi redan känner till.

Vi flyttar hem.

12 kommentarer:

Hanna sa...

Nej, man kan inte alltid hålla sig till sin ursprungsplan till punkt och pricka. Vi hade också tänkt stanna längre på förra stället, men flyttade tidigare pga jobb. Och vad är väl ett halvår hit eller dit? Ni har ju ändå verkligen bott i Madrid en "ordentlig" tid. Fantastiskt berikande för barnen, och nu flyttar ni tillbaka till ett ställe som de "kan", där de känner sig hemma. Låter kanon, om du frågar mig! :)

ExPIAtriate sa...

Vi skulle egentligen bara stanna I fyra ar I Singapore och sedan flytta hem igen. Nu har vi bott I Dubai I fem ar.
Roligt att flytta "hem" igen och vilka erfarenheter att fa se sa manga lander! Kan ju bara bli bra! :)

eastcoastmom sa...

Hanna: Jag nyper mi i armen varje dag, den här flytten känns mentalt så mycket enklare än andra flyttar vi gjort!

Expat wife: Det är faktiskt ganska kul att flytta flera gånger. Man hinner uppleva så mycket! Men känns också skönt att flytta hem till Connecticut igen.

Annika sa...

Känns väl rätt fint att flytta tillbaka?
I vilka klasser går dina barn nu?
Kan vara bra att flytta tillbaka innan de börjar HS.
Trist med hyra av hus, men det får gå det med.
Snart tillbaka mao!!!

Martina sa...

Härligt ända att det känns bra för alla och att ni flyttar "hem"! Är det ocksa bara för nagra ar eller mer permanent? Det kanske ni inte vet.
Kramar

Desiree sa...

Vi har med åren lärt oss att inte göra så stora eller långsiktiga planer för de har en tendens att ändras. Men får vara flexibla och det är ni. Även om ni får hyra hus ett tag så är det ju ingen fara. Ni länge kommer ni behöva hyra innan ni kan flytta in i ert eget igen? Som utlandssvensk tycker jag att man hela tiden får frågan om hur länge man ska stanna/när man ska flytta hem till Sverige. Det är ju lite lustigt att man alla förväntas att hela tiden ha med i planen att flytta hem och att hem alltid måste vara Sverige. Sverige kommer alltid att vara hem naturligtvis på sitt sätt men man kan ju faktiskt ha flera hem. Man behöver ju inte heller ha planer på hur länge man ska stanna någonstanns.
Kramar!

Liz sa...

Grattis till att det blir flytt "hem" igen! Skont ocksa att det kanns bra for hela familjen, vi vet ju hur det kan kannas for barnen om inte annat med kompisar, aktiviteter, skolan etc. Hur kommer det bli med skolan forresten? Ar barnens skola dom gatt pa nu samma arskurser som det ar har i USA eller kommer dom fa ga om eller hoppa nagon klass? Hur kanns det for barnen? Laser garna om forandringar och tankar runt detta och hur skolovergangen kommer fungera. Nu vet jag ju fran bloggen att dina barn ar duktiga i skolan, vilket ju givetvis forenklar flyttar etc, det kanner jag ju sjalv till genom min dotter. Undrar ocksa om det ar permanent eller bara for ett tag?

Lycka till med allt och jag antar att makens firma kommer hjalpa till med mycket med flyttlasset/bil etc och att ni inte behover boka och tanka pa alla detaljer sjalva, vilket sakert kanns skont!

Ha en fin vecka, stor kram!!

Taina sa...

Meh? Vad KUL! Att få komma hem alltså. Inget ska tas för givet. Själva vet vi inget om den närmaste framtiden. Just nu. Här. Och det räcker långt.

Välkommen tillbaka!

Anonym sa...

Vad skönt att flytta hem! Härligt! Själva är vi inne på det sjätte av de två-tre år vi skulle bo i USA...

Mollychick sa...

Då säger vi welcome back :) vad roligt! Som sagt, ni känner ju redan till USA och det är ju ett plus! Kram

Anonym sa...

Men då får jag gratulera! Tror detta är något som passar er bra. Och nu blir det USA for ever and ever.
\ mrsKidman

eastcoastmom sa...

Tack alla för hälsningarna och lyckönskningarna inför vår flytt. Vi tycker det ska bli jättekul!