torsdag, januari 10, 2013

The Thursday list

Gästerna har rest hem.  Och det känns allt lite tomt.

Parent teacher conference. Det är svårt att veta om man bör boka en tid och prata med lärarna eller inte, om det verkligen behövs när barnen inte har några issues i skolan. Jag pratade i varje fall med Dotterns mattelärare idag, bara för att matte är så viktigt. "But what are you doing here? frågade Mr F, Your children are doing excellent!" Läraren är också Sonens homeroom teacher, så han känner båda kidsen. OK, så det var ju bra att höra.

Uno de 50. Det är spanska smycken, riktigt coola. Tunga. Jag har velat köpa något från Uno de 50 i flera års tid och sen ett halvår har jag funderat på ett speciellt halsband. Idag slog jag till. Lovar att visa bild imorron.

Orthodontist. En gång i månaden går Sonen dit, jag är så tacksam över att ha hittat en så bra tandreglerare här i Madrid. Det är en behandling vi påbörjade i USA, fortsätter här. Sonen har tandställning för att han måste, inte direkt av kosmetiska skäl: problemet var att han aldrig tappade en av sina övre framtänder, han hade bebistanden kvar. När vi undersökte det hela visade det sig att han hade två tänder över bebistanden, en halvt formad tand (vi kallade den för spöktanden!) och den riktiga vuxentanden längst upp. Det var den där spöktanden som ställde till det, stoppade upp. Först drog en tandkirurg ut spöktanden och drog ner vuxentanden lite, lite, för att liksom ge den en push. Funkade inte. Sen blev det tandställning för att dra ner vuxentanden. Det tog tiiiid. Men så i april förra året kom så äntligen tanden fram, ner. Sedan i höstas håller Mr Orthodontist på med finliret, att få vuxentanden att sitta precis rakt. Vi är nästan där. Nästan.

Snart skidor! Barnen har just börjat skolan efter jullovet, men om bara en månad är det februarilov, eller Half Term som de kallar det på barnens brittiska skola. Vi ska åka skidor i Lech, Österrike. TRor det blir riktigt riktigt bra.

Sveriges Television. Kollar dokumentären om Jan Stenbeck via internet, SVT Play, och gillar det jag ser. Det är ju lite olika vilka program man kan se utomlands, men den här funkar. Jag är så tacksam!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lech är en fantastiskt fin skidort. Har varit där en gång, men maken är ett stort fan och varit där säkert tio gånger.... med sitt skidgäng. Är alldeles säker på att ni får det toppen.
Sussa

eastcoastmom sa...

Låter perfekt, ser verkligen fram mot Lech!

Anonym sa...

Ååå, andra teasern om Uno de 50! Gillar deras grejor supermycket också! Post-guests-känslan är lite trist, men nu är det ju w/e!!!!
Kram från France

Martina sa...

Skönt att höra att allt gar bra för sina barn i skolan!

Orthodontist ja, som du vet sa har ju vi ocksa dragits in i den svängen nu med Bianca som fick sin i tisdags.

Vi har 5 veckor till nästa lov!

Kramar

Annika sa...

Du vet att du kan skaffa en anonym IP-adress va? Då kan du se rubbet på alla svenska kanaler. Priceless.
Anonine.com
Needless to say, I love it.
Skönt att det går bra på skolan. Vi har det lite knaggligt med IB, press, stress, SAT, ACT och sen alla extra curricular aktiviteter...
MY GOD!! Hoppas vi överlever jr-året.
Med A och B i slutbetyg. One can only hope.
OCH göra sitt bästa.
Har faktiskt sluppit hela tandställningsbiten. Otroligt nog.
Karolina är en av de få. Fattar det knappt.

Kramar!

Desiree sa...

Dina barn är så duktiga och ambitiösa med skolan. Skönt att inte behöva tampas med skol issues utan bara kunna vara en mycket stolt förälder. Kul med skidåkning. Jag ser också fram emot att för första gången i mitt liv snart få prova på skidåkning i alperna :-)
Kollade på dokumentären om Jan Stenbeck igår på tv. En intressant och komplex person måste man säga.
Ha en trevlig helg.

eastcoastmom sa...

Tack för alla snälla kommentarer!
Annika: ska kolla upp det där, ASAP.