torsdag, november 15, 2012

Rap music in Spanish

Allt och inget i punktform. Det är ju torsdag.

Rapmusik på spanska kan vara riktigt cool. En låt som spelas ofta, fortfarande, är Yo Te Esperaré med Cali & El Dandee som är från Colombia. Gillar.

• Har gjort en beställning med vinterkläder från Lands End, leverans hem till bästa grannarna i Connecticut, så vi får grejerna först till jul. Men jag ville inte göra misstaget att beställa just före jul, då kommer säkert en del vara slutsålt. Dessutom var det 30% rabatt just nu, me like.

• Av storstrejken igår märkte vi inte nåt här. Betydligt mindre trafik. Inga bussar på vägarna. Maken kom iväg som han skulle till Moskva. Och barnen rapporterade att flera barn var hemma eftersom de inte kunde ta sig till skolan - inga skolbussar - eller att de inte kom till skolan för att föräldrarna var oroliga för kaotisk trafik.

Further Maths Club. Båda kidsen har börjat på extra matematik på torsdagar efter skolan. Det är Sonens mattelärare som dragit igång det hela och det handlar om avancerad matte på ett roligt sätt. Handledare är ett gäng studenter från nästa sista årskursen, Year 12, som såklart är typ mattegenier. Hittills tycker både Sonen och Dottern det är kul.

Datorer. Allt oftare behöver båda barnen använda datorn för skolarbete. De har en gemensam stationär mac, men nästan varje dag ska de använda datorn samtidigt, så lösningen är att en får använda min dator. Får se hur länge det här funkar, om vi till slut måste köpa en dator till... Planen var annars att vänta tills Sonen börjar high school.

4 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Skönt att strejken inte märks hos er och att maken kom iväg till Moskva.

Och datorer ja....när alla gick på högstadiet blev det varsin. Matten låter kul!

Fint att du beställt fr Lands End och fick bra rabatt också.

Kram!

Martina sa...

Bianca 12 ar behöver dator varje dag (hon har en egen) och Emma 10 ar behöver än sa länge bara ibland, men nästa ar kommer hon ocksa behöva använda dator varje dag.
Kram

Desiree sa...

Känns verkligen som om samhället blir mer och mer datoriserat på alla nivåer. Låter som en kul och jättebra idé med den där matte klubben. Kul att kidsen gillar det.
Kram och trevlig helg.

Liz sa...

Kul med spansk (columbiansk)musik!! Det ar ju nagot som jag mer och mer borjar uppskatta. Forut har jag varit helt ovetande om spansk musik, men har pa gransen mot Mexico spelas det ju spansk/mexicansk musik hela tiden i var och varannan radiokanal och viss musik ar jattebra!! Fast da jag inte kan spanska sa har jag ju inte en aning om vad dom sjunger.

Kul med extra matteklubb! Det ar ju jattebra att dom har mojligheten med det och att dom tycker det ar kul ar ju bara att tacka for!

I Cassies skola har dom matte tva ganger om dagen. Systemet som dom har bygger pa att dom efter en massa tester i borjan av lasaret blev indelade i olika grupper. Eller i minst 4 grupper. Sen har de fyra olika nivaer pa hur mycket dom kan. Den lagsta gruppen ar for dom som jobbar for att hanga med, att komma upp i 5ans matte, sen ar det tva olika nivar pa 5ans matte och sen hogsta gruppen jobbar pa 6e klassarnas matte. Cassie ar i den gruppen som har advanced och alltsa 6ans matte, och det ar massor av laxor till det, det gar fort fram och mycket att plugga, men det ar anda bra att ha det i grunden for att ga in i nasta lasar, da ligger hon redan fore sa att saga. Skulle det bli for jobbigt, kan man alltid ga ner en niva..Men annu sa lange gar det jattebra. Det ar sa viktigt med matte och detta system gynnar dom som ar duktiga att dom far lara sig mer och inte bli uttrakade i klassen nar andra inte forstar. Jag tycker det ar jattebra och att dom har en san har klubb ar ju lite likadant for dom som vill jobba mer!

Datorer ja, har gar min laptop varm pa eftermiddagar och helger och det ar oftast varje dag som Cassie behover den. Dom har sa mycket research och uppgifter som ska skrivas ut, uppsatser och projects sa det ar ett maste att kunna anvanda dator och en bra skrivare...Nasta lasar, till middleschool eller junior high, blir det nog en egen laptop for da kan det bli att dom maste ta med en till skolan och jobba i grupper etc..

Hoppas ni far en trevlig helg!
Kram