måndag, mars 10, 2014

Expat life: Nästan tre månader back in business

Nästan tre månader har passerat sen vi flyttade tillbaka till USA. Så hur har det gått?

Precis som vi trodde har den här flytten varit den enklaste vi gjort. Vi har inte behövt starta från början, på många sätt har vi liksom fortsatt där vi slutade när vi bodde här tidigare.

Vänner, mestadels de vi hade förut, men några nya också. Ekonomiskt är det enkelt eftersom vi redan har kredithistoria och bankkonton, vi vet hur det fungerar att betala räkningar.

Barnen går ju inte i samma skolor som förut, och jag är fortfarande lite förvirrad över vilken klass de går i - Sonen är freshman, går i 9th grade på high school, och Dottern går i 7th grade på middle school, att jämföra med den brittiska skolan där de gick i Year 10 respektive Year 8. (och jämngamla i Sverige går i 8:an och 6:an, känns skumt på nåt sätt).

Och så var det vädret. Vintern som varit bland den kallaste och mest snöiga i mannaminne här i Connecticut. Men jag har verkligen inga problem med snö när det är vinter, även om jag tycker att det räcker nu när det faktiskt är en bit in i mars.

Vi har nog landat ganska bra i vardagen här igen.

Home sweet home.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!

Desiree sa...

Kul och intressant med dessa reflektioner. Hur blir det när ni flyttar tillbaka till ert hus (ni bor fortfarande kvar i huset ni tillfället hyr antar jag) kommer barnen gå kvar i den skolan de går i nu eller kommer de att få byta igen? Antar att denna flytten för er var lite som att flytta hem på sätt och vis. Ni visste att ni förmodligen skulle tillbaka till USA och att flytten till europa inte skulle bli permanent.
Kram!

Annika sa...

Ja, jag förstår att den här flytten var som en promenad i parken. Som att komma hem.
SÅ härligt!!
Jag har njutit av denna vinter. Verkligen inte klagat på den, men nu kan den få gå, och det gör den väl.
Så glad att allt fallit på plats för er!

eastcoastmom sa...

Båda kidsen kommer fortsätta i samma skolor, känns bra.

eastcoastmom sa...

Det ÄR ju att komma hem för oss. Men nu vill vi har mera vår...