måndag, maj 21, 2018

Baka liten kaka

På kakfronten lite nytt! Såg ett recept på en blogg ikväll, det lät snarlikt de där kolasnittarna vi brukar göra, men med smak av kanelbullar och kakorna skulle bli lite mjuka. Emailade receptet till Dottern, hon gillar ju att baka.

Fem minuter senare var hon nere i köket och tog fram KitchenAiden och smör. Hon var tvungen att testa nya receptet!
Och ja, de var verkligen fantastiskt goda! Kommer gå åt som smör i solsken.

Den här tjejen förresten, vilken stjärna hon är på att baka! Ofta får hon förfrågningar av kompisar som vill att hon bakar nåt. Förra veckan gjorde hon kanelbullar efter ett nytt recept hon hittat, som jag var tveksam till - det var två ägg i degen? - men det blev de bästa bullarna jag nånsin smakat, tror jag. Det är också extra kul när hon bakar efter svenska recept, och extra gott.

6 kommentarer:

Anneli sa...

Åh, jättesnällt om du kan dela med dig av receptet. Kram Anneli

eastcoastmom sa...

Receptet kommer från Matplatsen:
http://www.matplatsen.net/2018/05/21/kanelbullesnittar/

Annika sa...

Härligt, så gott! Kul med bakande dotter!!

eastcoastmom sa...

Ibland är det lite för bra... Svårt att låta bli de där kakorna idag...

Anne sa...

Tycker också det är så härligt med din bakande dotter och extra roligt hon inte är främmande för att baka och prova svenska recept heller. Tummen upp!! Kollade länken du tipsade om, låter helt fantastiskt gott. Sparar...

eastcoastmom sa...

Well, hon gillar amerikanska recept, men bakar också svenskt. De senaste veckorna har hennes kompisar frågat efter svenska kakor och bullar, så jag hoppas det blir mer svenskt nu! Det är klart godast!