torsdag, oktober 12, 2017

Nobelpris och lågvatten

Nobelpris. Årets Nobelpris i ekonomi har tilldelats Richard Thaler, professor på University of Chicago sedan många år.  UChicago är ett av de universitet som har flest Nobelprisvinnare, en ganska imponerande lista.

Lågvatten. Jag har en app på mobilen för att ha koll på tidvattnet. Det är stor skillnad hur stranden ser ut vid hög- och lågvatten här, vid lågvatten kan man gå ut ganska långt, havet drar sig utåt. Sixten älskar att springa omkring och jaga fåglar, kolla snäckor och annat vid lågvatten.

Update från college. Sonen trivs. Han verkar så glad när vi pratar med honom, eller vi Facetimar med honom en eller två gånger i veckan. Textar varje dag. Man får ju inte tjata på tonåringar för mycket.

4 kommentarer:

 1. Nä, man får nog ligga lågt vad gäller att kontakta sina college-barn, haha. VET hur det är :-)
  Inte alltid man får svar på SMS heller, haha. Men då är det tur att man har den lilla appen på sin iPhone, find my iphone, där man kan kolla lite nyfiket, hahaha!! Förstår att du vid havet behöver en app för tidvattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, nu har jag övertygat sonen om att Life360 är bra för att jag ska behålla förståndet... Så den har han installerat. Inte för att jag förstår var han är när han rör sig på campus...
   Och jag textar, men förväntar mig inga långa eller snabba svar. Men han verkar trivas och ibland vill han han faktiskt facetima!

   Radera
 2. Vad skönt och roligt höra att han trivs, det är lugnande för föräldrarna veta att det utflugna barnet har det bra och trivs. Säkert jättemånga i hans situation som inte alls trivs så bra utan kämpar med att börja trivas och få allting att funka...jobbigt inte bara för studenten utan även oroligt för föräldrarna då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Det viktiga är ju att de trivs och hittar nya vänner, vilket han verkar göra. Suck av lättnad.

   Radera