torsdag, januari 26, 2017

Den här snyggingen!

14 veckor. Idag är Sixten 14 veckor gammal, i måndags hos veterinären var han 4 lbs, det är väl strax under 2 kg. Han är en liten tuffing som är nyfiken, snabb och är ganska bra kompis med katterna.

Nyklippt. I tisdags klippte jag av drygt fem cm. Först idag såg Sonen att något var annorlunda. Själv tycker jag att det blev så mycket bättre och en stor förändring. Som tydligen ändå inte syns?

Hemma. Att ha hundvalp är lite som att ha ett mindre barn hemma. Man varken vill eller kan lämna valpen ensam nån längre tid. Vi har barnsäkrat, eh valpsäkrat, lekrummet, så det är hyfsat säkert att lämna Sixten där ett tag. Men att ta med honom ut på utflykter har känts komplicerat. Nu gav veterinären honom klartecken att träffa andra hundar, men bara hundar med ägare vi känner, och helst mindre hundar eftersom Sixten är en liten hund, fem dagar efter vaccineringen i måndags. Så till helgen ska vi ha playdate!

Politik. Alltså, don´t get me started. Det här är faktiskt värre än mina värsta farhågor. Allra värst är kontrollen, vaddå pressfrihet? Verkligen skrämmande.

6 kommentarer:

 1. Han är verkligen helcharmig! Och då menar jag vovven, det har inte det minsta med mannen bakom den där ruggiga kontrollen... Man kan verkligen bli mörkrädd för mindre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Trodde faktiskt inte att det skulle vara så kul med en hundvalp som det är!!!

   Radera
 2. SÅÅÅÅÅ himla söt, AnnMarie! Gosig som bara den!!
  Ja herregud alltså, poltiken. Var i h-vete ska detta sluta? Tycker också det är värre än jag kunde anat. OCH det här med pressen är ju rent skrämmande. FY fan, rent utsagt. jag börjar på riktigt få nazi-vibbar. Ha nu en riktigt fin och trevlig helg!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Han är jättecharmig, får uppmärksamhet av alla han möter, det är inte så många som känner till rasen papillon verkar det som.
   Ja jag får otroligt dåliga vibbar också...

   Radera
 3. Sixten är ju bara för go. Växer så det knakar! Och vad ska man säga om politiken?! Skrämmande!!
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De växer snabbt de små liven! Men det vet vi ju eftersom vi har katter, och fick dem när de var riktigt små också.

   Radera