måndag, mars 04, 2013

Wrong on so many levels

De här röda jeansen sitter som en smäck på Dottern. Köpte dem på superrea på Abercrombie Kids i julas. Hon älskar dem!

Men kolla storleken. Det är storlek 14 år.

Vår smala 11.5-åring använder storlek 14 i de här byxorna. Kan inte finnas en enda fjortonåring i världen som kan ha den här storleken.

Jag vet att Abercrombies storlekar är helt åt skogen, ofta, men det här är verkligen ett lågvattenmärke.

7 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Kan inte annat än att hålla med! Vår yngsta är petite...men har också fått ta större storlekar.

Kram!

Mrs Oikari sa...

Lite skrämmande minst sagt!

eastcoastmom sa...

Visst är det! Ofta går vi ner en storlek när vi köper kläder till Dottern, så hon har ofta storlek 10 i jeans. Men inte Abercrombie...

Desiree sa...

De har otroligt små storlekar. Jag får alltid köpa x-large då jag handlar något där. Man kan lätt känna sig väldigt stor då man provar kläder där. Jag tycker de bör justera sina storlekar. Det där kan ju kanske vara känsligt för en tonåring som kanske inte fattar på en gång att de inte alls är stora eller håller på att lägga på sig utan att det är Abercombie som har storlekar helt uppåt väggarna.
Kram!

Anonym sa...

Så galet! Men här i France är det samma :(

Annika sa...

Jag vet. OCH varför?
Är det smart att göra så när de vet att många tonåringar har så skev bild av sig själva?
Blir faktiskt lite förbannad.
Tror nästan A-crombie är bland de värsta där.
Tycker att American Eagle och PacSun håller bättre koll.
Karolina har tröttnat på A-crombie lite, inte mig emot.

Liz sa...

Kan bara halla med. Det ar ofta sa tycker jag i storlekarna. Cassie ar ju 11 ar snart och hon har haft storlek 10/12 i trojor i flera ar..mest for att dom ar for korta i armarna annars.

I jeans och shorts har hon annu oftast 8 eller 10. Sa har ar det ocksa en valdigt petite tjej. Dock har hon nu vaxt sa mycket pa langden att dessa jeans ar alldeles for korta, sa det ar tur att vi bor i klimat med capris och shorts dar det inte syns lika tydligt att dom ar sma storlekar.

Dock ar jag glad att det finns den smala linjen extra slim, det har hon i flera jeans i storlek 14, da 10/12 ar for korta.

Hopplost att kopa klader, maste alltid prova manga olika par innan man hittar ratt.

Men jag haller med om att det ar helt tokigt att har i USA ar det sa konstiga storlekar. Det ar val en annan sak i Frankrike och Italien tex dar man vet att det ar valdigt sma storlekar men har i USA dar manga ungdomar (och vuxna) ar storleken storre, sa maste manga av normalt byggda/lite kraftigare an normalt kopa klader i flera storlekar for stort for att det ska passa. Det ger ju en skev bild av hur man ser ut.

Tycker det ar lika trist sjalv nar man handlar klader. Ibland passar en storlek 8, ibland 10 men ibland far jag ta en 12 for att passa. Det kanns inte heller kul, aven om jag inte ser mig sjalv som mycket overviktig, men det ar ofta som jag far ta L istallet for M. Inte konstigt att det finns sa mycket siffror framfor XL eller manga X har..:)

Stor kram!