torsdag, mars 29, 2012

Den grabben fick inget pass, idag

Nä nä, inget pass till Sonen idag. Dels kunde vi inte få nåt personbevis och familjebevis från Försäkringskassan. Den var stängd idag här i Sundbyberg för utbildning av personalen. Hm...

Och polisen tyckte inte att de kunde göra nytt pass till Sonen eftersom vi inte kan visa var han är född. Ehhh. Han har redan svenskt pass, tror det är det tredje svenska passet han har, men nej han är inte född i Sverige och har aldrig bott här - född i Brasilien, sen Tjeckien, USA, Spanien - och polsen förnekade inte att han är svensk, och brasiliansk.

Problem.

And don´t get me started with the Daughter...

Annars är allt bra. Trevligt att vara i Sverige. Igår fick vi semlor till efterrätt. Just saying.
........................................
Tried to get new Swedish passport for our son, who is Swedish just like rest of the family. But no luck today. Somehow we need to prove, again, where he is born.

But it´s great to be in Stockholm.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Åh, vilket strul!

Hanna sa...

Men alltså, vad håller de på med på svenska passkontoren? När min dotter behövde nytt pass sist vi var i Sverige sa de att de inte kunde veta om hon var svensk - trots att jag hade med mig hennes pass. Till slut godkände de mitt brasilianska ID-kort - där det står "sueca" som nationalitet - som bevis för att hon fortfarande var svensk medborgare! Go figure...

eastcoastmom sa...

Man kan verkligen undra varför de måste se samma papper varje gång. Idag hade jag med det brasilianska födelsebeviset, inscannat av maken i Madrid, där allt finns med: föräldrar, mor- och farföräldrar, vad sonen heter, när, var och vid vilken tid han föddes i Sao Paulo.