lördag, december 17, 2011

Spanskt, del 6 - Långlivad mjölk

Foto via iPhone

Det här är konstigt men jag har sett det förut, i Brasilien. Den vanligaste mjölken här i Spanien är leite longa vida, mjölk med lång hållbarhet som man inte behöver förvara i kylskåp.

Hyllan med färsk mjölk är pytteliten jämfört med den hållbara mjölken.

Vi köper färsk mjölk. Såklart.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar vara vanligt med långlivad mjölk i Europa. När vi bodde i Tjeckien var det likadant, lååång hylla med den långlivade mjölken och en liten, liten hylla med den färska mjölken. Dessutom kunde den färska mjölken alltsom oftast ta slut!

Desiree sa...

Ja det verkar vara samma sak i Tyskland och Frankrike också. Det där med långbarhetsmjölk verkar vara det som gäller i Europa. Den finns här i Sverige också men här är det ju färsk mjölk som gäller. Vi hade en period på jobbet då vi bara hade långbarhetsmjölk men folk gillade inte den lika mycket. Nu har vi färsk mjölk till kaffet. Det känns faktiskt lyxigt att få både kaffe och mjölk på jobbet.
Kram!

eastcoastmom sa...

kattis: Du har rätt, vi bodde ju i Prag och där var det likadant.

Desiree: Visst är det praktiskt med den mjölken, men smaken blir lidande.

Anonym sa...

Här i Belgien är det oxå mjölk med lång hållbarhet som inte står i kylen. Vi har bara en sort att välja på för vi är laktosintoleranta och jag kan faktiskt uppskatta att den inte behöver vara i kylen för jag kan köpa hem hela flak, ha dem i källaren och bara ha två paket åt gången i vår lilla kyl.