fredag, januari 15, 2010

Den smygisen gick inte

Idag har vi några tree guys, trädfällare, här för att ta ner tre träd. Planen var att smyga ner dem lite fint utan att någon noterade det.

Den smygisen funkade inte alls.

Nu ligger en massa ledningar på gatan, det är ledningarna från stolpen mitt utanför vårt hus och bort mot nästa granne. Jag har ringt brandkåren, som kom snabbt som blixten, och nu är ett av telefonbolagen här och tittar på ledningarna också.

Men det är elbolaget som borde vara här för felet är deras.

Ledningarna har nämligen hängt lågt i veckor. Brandkåren har varit här flera gånger och mätt hur lågt, för några dagar sen mätte de ledningarna på 6 ft, 182 cm, vilket såklart inte är bra. Elbolaget har dock inte synts till.

Hur som helst. Med de här träden ur vägen hoppas vi på färre strömavbrott, elbolaget tar bara bort enstaka grenar, inte hela träd. Nu tar vi saken i egna händer.

Så det så.

2 kommentarer:

  1. Men herregud, det är ju jättefarligt med sådana ledningar. Jag skulle också huggit ner träd, så det så :-)! Över huvudtaget så får ledningar som går härsan och tvärsan över gator och mark räknas som ett av de där konstiga amerikanska fenomenen där de plötsligt har infrastruktur som ett U-land. I don't get it! Kram!

    SvaraRadera