måndag, september 05, 2016

Labor Day avslutar sommaren

Man brukar säga att sommaren slutar med Labor Day här i USA. Många skolor, speciellt privatskolor, börjar inte förrän efter Labor Day weekend. Just Labor Day är en helgdag som flyttas år från år, men det är alltid första måndagen i september. Vårt skoldistrikt börjar skolan nån dag innan, det blir en skön långsam start för kidsen. Två dagar skola. Långhelg på tre dagar. Kort skolvecka med fyra dagar. Funkar riktigt bra.

Har träffat Sonens bästa kompis familj för BBQ ikväll. Killarna springer Track tillsammans och de har också bott i Prag, precis som vi, men inte samtidigt. Deras dotter har just kommit med i skolans cheerleading, så nu kommer våra kids träffas varje dag.

Den här helgen har vi haft Sonen att koncentrera sig på Common App som är en del av College ansökan. Inte många månader kvar nu och det är mycket att tänka på. Massor faktiskt.

Något helt annat: jag har biljetter till Skavlan i New York om två veckor. Vem som intervjuas vet man inte förrän där och då men det ska bli kul att se!

2 kommentarer:

 1. Håller med, lagom start på skolåret med en långhelg! Här regnar det för fullt idag så det känns verkligen som att hösten är här. Ganska härligt tycker jag faktiskt. Fast jag har sett att det ska bli varmare igen framåt helgen.

  Kul med Skavlan! Känns som att det är en ny trend med svenskar (ok, norrmän med) som kör föreställningar i NY.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi såg ju Fredrik Lindström och Henrik Schyffert i NYC. Ska bli kul med Skavlan!

   Radera