söndag, april 19, 2015

Best of SoCal roadtrip

Medan jag kommer ihåg, här är några tips om nån planerar en liknande resa:

Cykla Golden Gate. Hyr cyklar och cykla över Golden Gate Bridge i San Fransisco. Fortsätt till charmiga Sausalito, lunch på nåt trevligt ställe, och ta en färja tillbaka till SF.

Delfina. Bästa restaurangen var italienska Delfina i Mission, SF. Modern italiensk, supergod mat.

Boka bord! Vi bokade bord för våra middagar via Open Table. En del var rekommendationer av vänner som bor i Los Angeles och San Fransisco, några hittade vi via Tripadvisor. Det är annars hopplöst att hitta en bra restaurang på kvällen när man väl ska äta, då blir man oftast besviken.

Lite kultur. Inte så mycket kultur och historia den här resan, men Alcatraz, Santa Barbara Mission och The Getty hade vi planerat och kollade in. Alcatraz bokade jag i förväg, ett måste! Dessvärre hann vi inte med Hearst Castle som vi tänkt.

Ingen bil i SF. Vi åkte taxi och Uber i SF, där behövdes ingen bil. Hyrde bil från när vi åkte söderut.

Hotell halvvägs. Om man som vi åker kustvägen ner till Los Angeles är det bra att boka hotell halvvägs nånstans. Vi bodde på Lighthouse Suites i Pismo Beach.

En vecka. Det är nästan tight men det var den tid vi hade, barnens Spring Break. 2.5 dagar i SF, knappt två dagar på att bila söderut, 2.5 dagar i LA.

Cykla i Venice och Marina Del Rey. Vi hyrde cyklar i Venice och cyklade en dag. Hittade också till trevliga Abbot Kinney Blvd, där det finns trevliga cafeer, restauranger och butiker. Bl a ligger Toms fragship store med café där.

9 kommentarer:

 1. Förstår att ni är mycket nöjda med er CA trip. Det är underbara bilder du har lagt ut på Insta. Skulle gärna hyra cykle nästa gång jag är i SF och cykla längst med Golden Gate bron.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har velat resa länge, men det har inte passat, och Spanien kom dessutom emellan...

   Radera
 2. Ni har verkligen haft det så härligt. Det har jag ju sett på insta. Underbar resa, och bra tips.
  Kolla in Anthony Bourdains program på Netflix. Layover. Igår såg P och jag avsnittet om San Francisco!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för Netflixtips! Ska kolla!

   Radera
 3. Verkar som ni haft det helt underbart! Jag måste verkligen komma iväg dit igen, någon gång då det faktiskt är så varmt som ni hade det :) Var där en gång i December.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sköna temperaturer, 20-24 C sådär. April är en bra månad att resa!

   Radera
 4. Eftersom USA är en vit fläck på min resekarta så börjar jag inse att jag måste försöka ta mig dit. Förstår att det finns mycket spännande att upptäcka där, så någon gång så...

  SvaraRadera
 5. Tack för tips! Vi ska ju göra i princip samma resa i sommar. Men eftersom vi reser med dotter på 9 1/2 så blir det ju förstås Dinsneyland i LA. Kanske även Universal Studios. Och Hearst Castle kommer vi inte missa! Måste bara dit igen! Det är ju så häftigt!

  En liten fråga, var bodde ni i SFO? Har du något bra hotelltips? Allt är bokat förutom dom två sista nätterna i SFO.

  SvaraRadera
 6. Vill höra mer! Vi älskade vår Cali/Nevada trip.

  SvaraRadera